Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bokcirklar

Du behöver inte läsa ensam för att ha glädje av en bra berättelse!

Gemensam läsning i Borgeby

Välkommen på eftermiddagsfika, högläsning och samtal i mysiga Borgeby Stenugnsbageri! Efter en stunds kaka, kaffe eller thé så läser samtalsledaren en novell, dikt eller stycke ur en bok högt och så funderar vi tillsammans över vad texten har att säga oss eller vilka tankar och frågor som väcks. Ingen förberedelse krävs. Mer om litteraturcirkeln.länk till annan webbplats

Begränsat antal deltagare. Entré: 20 kr. Föranmälan till biblioteket.

För mer information kontakta Annika Christerson 040-641 17 89 alt annika.christerson@lomma.se

Stad av glas av Paul Auster

Vi träffas och diskuterar Paul Austers suggestiva klassiker, som inleds med att deckarförfattaren Quinn blir uppringd av någon som söker detektiven Paul Auster. Plötsligt finner han sig indragen i ett mysterium mer intrikat än något han själv kunnat tänka ut. Biblioteket ordnar böcker till deltagarna. Finns även som talbok.

Litteraturcirkel. Begränsat antal platser. Anmälan till biblioteken
Tisdag 6 feb. kl. 18.00 på Lomma bibliotek

En bön för de stulna av Jennifer Clement

Vi träffas och diskuterar den verklighetsbaserade romanen En bön för de stulna. Berättelsen, som utspelar sig på den mexikanska landsbygden, handlar om hur flickor göms, görs fula eller försöker likna pojkar så länge som möjligt för att undvika att bli kidnappade av knarkkartellens män. Biblioteket ordnar böcker till deltagarna. Finns även som talbok.

Litteraturcirkel. Begränsat antal platser. Anmälan till biblioteken
Tisdag 6 mars kl. 18.00 på Lomma bibliotek

Sommaren utan män av Siri Hustvedt

Mia Fredricksens man har lämnat henne för en 20 år yngre arbetskollega – han behöver en "paus" i äktenskapet. Chocken utlöser en kortvarig psykos och Mia blir tillfälligt inlagd på sjukhus. När hon tillfrisknar har hon en lång sommar framför sig som hon väljer att tillbringa i sin hemstad i Minnesota. Hon umgås med sin 87-åriga mamma och hennes väninnor "De fem svanarna" på åldringsboendet, grannfrun Lola och håller en poesikurs för ett gäng tonårsflickor. Det blir en sommar helt utan män. Det blir också en tid för eftertanke och återhämtning. När hon väl får livet i Brooklyn så här på avstånd- hur ter det sig då? Och vad skiljer egentligen män och kvinnor åt? Biblioteket ordnar böcker till deltagarna i cirkeln.

Litteraturcirkel. Begränsat antal platser. Anmälan till biblioteken
Tisdag 17 april kl. 18.30 på Bjärreds bibliotek

Mitt namn är Lucy Barton av Elizabeth Strout

Den hyllade författaren Elizabeth Strout, mest känd för sin Pulitzerprisbelönade roman Olive Kitteridge, har en sällsynt förmåga att teckna mänskliga relationer som berör på djupet. Mitt namn är Lucy Barton är en känslig och osentimental skildring av den komplicerade kärleken mellan mor och dotter. Den kritikerrosade romanen har legat etta på New York Times bästsäljarlista och har nominerats till The Man Booker Prize 2016. Biblioteket ordnar böcker till deltagarna..

Litteraturcirkel. Begränsat antal platser. Anmälan till biblioteken
Torsdag 3 maj kl. 18.00 på Lomma bibliotek

Sidansvarig: Göran Schmitz
Senast uppdaterad: 2018-04-17