Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bokcirklar

Du behöver inte läsa ensam för att ha glädje av en bra berättelse!

Gemensam läsning i Borgeby

Välkommen på eftermiddagsfika, högläsning och samtal i mysiga Borgeby Stenugnsbageri. Cirkelledaren läser en novell, dikt eller stycke ur en roman och vi reflekterar tillsammans över vad texten säger oss där och då. Ingen förberedelse krävs, prova en gång eller anmäl dig till flera tillfällen. Mer om litteraturcirkeln.länk till annan webbplats

Begränsat antal deltagare. Entré: 20 kr. Föranmälan till biblioteket.

För mer information kontakta Annika Christerson 040-641 17 89 alt annika.christerson@lomma.se

Klingsor / Torgny Lindgren

Boken handlar om den självlärde, tämligen medelmåttiga konstnären Klingsor. Historien om den fiktiva konstnären från Västerbotten berättas på Torgny Lindgrens karakteristiska sätt som en skröna med både humor och allvar. Torgny Lindgren var ledamot i Svenska Akademien.Klingsor blev hans sista roman.

Litteraturcirkel. Begränsat antal platser. Anmälan till biblioteken
Tisdag 25 sept. kl. 18.00 på Lomma bibliotek

Vera /Anna Swärd

Vi träffas och diskuterar romanen Vera. Romanen behandlar flykt och överlevnad, mödrar och döttrar, skuld och kärlek som följer med i generationer. 1945 kommer den gravida 17-åriga Sandrine från krigets mörker till Sverige. Hon gifter sig med den betydligt äldre läkaren Ivan Ceder. Vera är en släktroman där vi följer Sandrine både framåt och bakåt i tiden. Miljön är Stockholm och Skåne, men också Frankrike och en polsk bergsby under kriget. Bit för bit får vi veta mer om alla de hemligheter och lögner som både Sandrine och Ivan bär på.

Litteraturcirkel. Begränsat antal platser. Anmälan till biblioteken
Tisdag 16 oktober kl. 17.00 på Lomma bibliotek

Hustrun /Meg Wolitzer

Joan Castleman har varit gift med den amerikanske författaren Joe Castleman i fyrtio år. Hon har offrat både familjen och sin egen karriär medan hon stöttat sin man i med- och motgångar, följt honom på alla resor och uppläsningar. De är på väg till Helsingfors där Joe ska ta emot ett prestigefullt litteraturpris av finska akademin, då Joan inser att hon tröttnat på att vara Kulturmannens hustru…

Litteraturcirkel. Begränsat antal platser. Anmälan till biblioteken
Tisdag 6 november kl. 18.00 på Lomma bibliotek

Påstår Pereira /Antonio Tabucchi

Året är 1938 och tiderna är oroliga i Europa. Ett blodigt inbördeskrig pågår i Spanien och Portugal styrs av envåldshärskaren Salazar som alla vet står på fascisternas sida (officiellt är landet neutralt). Pereira är en änkling i 60-årsåldern som ansvarar för sin tidnings lilla kultur-redaktion. Inte ens på en kultursida kan man skriva vad som helst men det har ingen större betydelse för honom, han är inte intresserad av politik. Så får Pereira kontakt med en ung student som ska skriva nekrologer över döda författare. Vem kunde ana att man kunde ladda även sådana notiser med politiska kommentarer? Biblioteket ordnar böcker till deltagarna i cirkeln.

Litteraturcirkel. Begränsat antal platser. Anmälan till biblioteken
Torsdag 13 november kl. 18.00 på Bjärred bibliotek

Sidansvarig: Göran Schmitz
Senast uppdaterad: 2018-09-20