Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bokcirklar

Du behöver inte läsa ensam för att ha glädje av en bra berättelse!

Gemensam läsning i Borgeby

Välkommen till en stunds eftermiddagsfika och högläsning i mysig miljö. Under läsningen stannar vi ibland upp och pratar lite om tankarna texten väcker (det kan vara en novell, dikt eller kanske ett stycke ur en roman). Ingen förberedelse krävs.

Begränsat antal platser. Entré: 30 kr. Föranmälan till biblioteket fr.o.m. 7/1

För mer information kontakta Annika Christerson 040-641 17 89 alt annika.christerson@lomma.se

Högläsning på Lomma bibliotek

Visste du att det talas över 150 språk i Sverige. Hur många av dessa språk finns representerade i Lomma kommun? Talar du mer än ett språk? Varje fredag kl. 15.00 blir det högläsning i samlingsrummet på Lomma bibliotek. Texten kommer alltid att läsas på svenska, men ibland läses den även på ett annat språk.

Har du lust att läsa högt? Hör av dig till: kristina.lindahl@lomma.se
Men framförallt är du välkommen att få en stunds avkoppling och lyssna till en tänkvärd text, slå dig ner på en stol och njut. Välkommen!

Fredagar 25 jan - 3 maj 15.00-15.30. Fri entré Ingen föranmälan

Pappaklausulen / Jonas Hassen Khemiri

Den 26 mars besöker Jonas Hassen Khemiri Bjärreds bibliotek för att tala om sin senaste roman Pappaklausulen. Inför besöket finns det möjlighet att bokcirkla om Pappaklausulen. I romanen återvänder en pappa, som är en farfar, till Sverige för att besöka sina barn. Men det är sannerligen någonting som skaver i relationerna. Om familjeband, och i synnerhet om föräldraskap. Igenkänning, humor och en ständig oro som gnager.

Litteraturcirkel. Begränsat antal platser. Anmälan till biblioteken fr.o.m. 7/1
Tisdag 5 mars kl. 16.30 på Lomma bibliotek

Res i böckernas värld - Italiensk litteratur

Även vi vuxna kan få abstinens efter att ha läst en fantastisk serie böcker. Bland barnoch ungdomsböcker görs bibliotekslistor för att tillfredsställa barnens behov av att t.ex. läsa något som påminner om Harry Potter. På samma sätt har vi upptäckt behovet av att få ”stanna kvar” i Italien när man försjunkit i Elena Ferrantes värld. Vi träffas och diskuterar italiensk litteratur. Välkomna! (Fredagens högläsning den 8 mars sker på svenska och italienska)

Litteraturcirkel. Begränsat antal platser. Anmälan till biblioteken fr.o.m. 7/1
Torsdag 7 mars 10.00 Lomma bibliotek

Vaggvisa / Leïla Slimani --- FULLBOKAD

Hemmet har aldrig tidigare varit så välstädat och barnen avgudar henne. Barnflickan Louise har kommit in i deras liv och förändrat det. Föräldrarna lägger tacksamt sina barn i hennes händer. Snart börjar Louise få plötsliga vredesutbrott och bete sig märkligt, men de undviker i det längsta att konfrontera henne. I det vackra huset i Paris har ett mörker sipprat in och nedräkningen mot en katastrof har tagit sin början.

Litteraturcirkel. Begränsat antal platser.  Anmälan till biblioteken fr.o.m. 7/1
Tisdag 9 april 18.00 Lomma bibliotek

Sidansvarig: Göran Schmitz
Senast uppdaterad: 2019-01-18