Sommar i Lomma kommun

Båt i havet vid Långa bryggan

Hav och dammar, parker och fält, tätort och landsbygd. Många säger att havet sätter guldkant på Lomma och Bjärred. Vi vill nog påstå att det är tvärtom, det märker du när du ser dig omkring. Lomma kommun erbjuder både blått och grönt, både hav och naturområden.

Lommas kustremsa sträcker sig 21 km längs hela vår kommun. Här kan du bada året runt, windsurfa, kitesurfa, fiska eller utöva olika båtsporter. I kommunen finns böljande, bördiga fält, flera naturreservat och den unika Alnarsparken med sin sortimentsträdgård.

Du kan även äta och dricka gott i vår kommun, här hittar du menyer från större delen av världen, en vingård med egen produktion och gårdsbutiker med ekologiskt utbud.

Välkommen att upptäcka och utforska vår värld med oss!

Volleyboll i sand

Lomma kommun har många olika badplatser. Långa bryggan, Habo Ljung, Lomma Beach och T-bryggan erbjuder olika typer av bad, prova något nytt och hitta en ny favorit.

Långa bryggan i Bjärred

Det finns mycket sevärt i Lomma kommun! Ta en tur till Alnarps slott eller promenera längst ut på Långa bryggan i Bjärred. Följ gärna länken för att hitta fler av våra sevärdheter.

Tre ungdomar flanerar längs en gata

Strosa mellan uteserveringar, affärer och inbjudande möblering i en bilfri miljö. Sommargågatan sträcker sig längs Kajgatan mellan den 22 juni och 3 augusti.

Strandstråket, vid havet

I kommunen finns det flera härliga naturområden och naturreservat, dessa finner ni bland annat i Lomma, Bjärred, Borgeby och Alnarp.

Upptäck våra lättillgängliga naturpärlor!

Alnarpsslott i Alnarpsparken

Ta en promenad någon av våra parker eller grönområden. I Lomma kommun finns det flera parker och grönområden som skapar en vacker, skön varierad utemiljö.

Läs mer om våra parker och grönområden!

Bänk och grill vid havet.

På sommaren är det många som vill grilla ute i naturen. Gör det på ett säkert sätt och använd någon av våra grillplatser. I kommunen finns det alltid en grillplats nära.

Här finner du karta över våra grillplatser.

Fyra vindsurfare i Lommabukten

Lomma kommun och lokala föreningar arrangerar en hel del spännande aktiviteter under sommarlovet. Programmet hittar du under lomma.se/lov.

Barn på lekplats

Kroppen behöver rörelse för att kunna fungera. Lomma kommun erbjuder lekplatser för både små och stora barn.

Det finns även goda möjligheterer för spontanidrott.

Toalettbyggnad

Var finns närmaste toalett?

Lomma kommun har toaletter öppna för allmänheten vid alla badplatser längs kustremsan samt i Lomma hamn. De flesta har öppet kl. 06-24.

Lila Pågatåg vid Lomma Station

Cykel, buss, tåg eller bil?

Oavsett hur du väljer att resa, är det lätt att ta sig till Lomma kommun. Till och från kommunen går tåg och fem olika busslinjer. Tar du dig hit med bil finns avfarter i Lomma, Bjärred och Borgeby längs med Europaväg 6 (E6).

Bil på parkering

Vill du bada och tar dig hit med bil, finns det specifika badparkeringar vid våra badplatser.

De brukar dock vara väldigt populära, så försök gärna att ta dig hit till fots eller med cykel.

Kartbild

Klicka på länken så kommer du till vår kommunkarta. Länk till annan webbplats.

Du klickar i vilka områden du vill se genom att öppna Lagerlistan. Det gör du genom att klicka på den andra runda cirkeln från vänster, som finns längst ner på sidan.

Sidansvarig: Eva Jansson

Senast uppdaterad: