Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Europeiska Trafikantveckan 2019

Europeiska Trafikantveckan arrangeras mellan den 16-22 september för att uppmuntra allmänheten till hållbara resor och transporter. Årets tema är "säker trafik till fots och på cykel" och vi i Lomma kommun har valt att fokusera särskilt på ett aktivt och hållbart resande för barn och unga.

Din hälsa - vår miljö

Om fler väljer att gå, cykla och åka kollektivt i större utsträckning blir det stora vinster - både för oss själva och för miljön! Minskad klimatpåverkan, trevligare tätortsmiljö och bättre hälsa är bara några av alla fördelar. Under Europeiska Trafikantveckan har Lomma kommun flera aktiviteter för att uppmärksamma och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

Cykeldag i Lomma - 14 september på Centrumtorget

Lördagen den 14 september mellan kl. 11:00-14:00 är du varmt välkommen till vår cykeldag på Centrumtorget i Lomma. Detta är startskottet och invigningen av den Europeiska Trafikantveckan 2019.

Under dagen kan barn prova på den klurig cykelbanan, gå en tipspromenad med tema trafiksäkerhet, träffa Lotta Giraff och mycket mer. För de lite äldre finns möjlighet att testa kommunens el- och lådcyklar. Blåsorkestern från kulturskolan uppträder kl. 11:30, följt av invigningstal av kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén (M) kl. 12:00.

Har du synpunkter på trafik och hållbart resande i Lomma kommun? Representanter från polisen, Naturskyddsföreningen och Lomma kommun finns på plats och pratar gärna med dig om trafiksäkerhet och hållbara resor. Kom förbi och dela med dig av dina tankar!

Kampanjbild för Europeiska Trafikantveckan
QR-kod som leder till det digitala svarsformuläret.

Tipspromenad – 16-22 september

Under trafikantveckan finns en tipspromenad uppe, både på Centrumtorget i Lomma och på Bjärred Centrum. En perfekt aktivitet för skolklassen, familjen eller kompisgänget som vill passa på att lära sig mer om trafiksäkerhet och samtidigt ha chans att vinna fina priser.

För att vara med och tävla ska svaren lämnas in senast söndagen den 22 september till biblioteket i Lomma, biblioteket i Bjärred eller online via det digitala formuläret. Du hämtar din svarstalong på biblioteken i Bjärred och Lomma från och med den 16 september eller använder det digitala formuläret (se QR-kod till höger).

Konstutställning på Lomma bibliotek – 14-22 september

Elever från Strandskolan i Lomma ställer ut sina konstverk med temat "Min smarta väg till skolan" på Lomma bibliotek. Min smarta väg till skolan är ett projekt som Lomma kommun driver med fokus på hållbara transporter, där målet är att få fler elever och lärare att resa hållbart. Dels för att öka den fysiska aktiviteten, men också för att minska trafiken runt skolan och därmed få en renare miljö. Projektet på strandskolan drivs med stöd från Energimyndigheten.

Utställningen består av konstverk som eleverna själva gjort och som tolkar deras smarta väg till skolan. Kom dit och låt dig inspireras!

Vi tackar dig som reser hållbart – 20 september

Den 20 september mellan kl. 07:00-08:30 kommer Lomma kommun stå med el- och lådcyklar på Bjärred Centrum för att tacka dig som cyklar, går och åker buss till jobb och skola genom att bjuda på fika. Stanna gärna till och dela med dig av dina tankar om trafik och hållbara resor.

Resetävling för skolklasser – 16-20 september

Barn som går och cyklar till skolan blir piggare, friskare och koncentrerar sig bättre! För att på ett enkelt och roligt sätt uppmärksamma dessa fördelar har klasser i årskurs F-6 möjlighet att tävla i vilken klass som kan gå och cykla mest till skolan under Europeiska Trafikantveckan.

logga
  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Karolina Jensen
Senast uppdaterad: 2019-09-16