Temat på årets Trafikantvecka är
Var smart- res smart!

Vi jobbar för att fler ska resa hållbart.
Med hållbara resor menar vi resor till
fots, med cykel eller kollektivtrafik.

Vi arbetar också för en säker trafikmiljö.

Europeiska mobilitetsveckan

Kampanjbild för Europeiska Trafikantveckan

Hållbar mobilitet – sunt och tryggt! Det är temat för årets Europeiska Trafikantvecka som pågår mellan den 16 och 22 september. Efter ett års uppehåll kommer vi att anordna en cykeldag på Centrumtorget i Lomma den 18 september, klockan 11-13.

Om fler väljer att gå, cykla och åka kollektivt i större utsträckning blir det stora vinster - både för oss själva och för miljön! Minskad klimatpåverkan, trevligare tätortsmiljö och bättre hälsa är bara några av alla fördelar. I år uppmärksammar vi Europeiska mobilitetsveckan på vårat Facebookkonto Lomma kommun och med en cykeldag på Centrumtorget i Lomma den 18 september. Vi kommer även att tacka de reser hållbart i Bjärred den 21 september. Syftet är att uppmuntra till hållbara resor.

Cykeldagen, 18 september

Efter ett års uppehåll är det äntligen dags för den årliga Cykeldagen!

Lördag den 18 september, kl. 11:00-14:00, är du varmt välkommen till Cykeldagen på Centrumtorget i Lomma. Där kommer att finnas roliga aktiviteter för barnen, möjlighet att prova på elcykel och massor av inspiration till hållbart resande. På plats finns det också möjlighet att prata med våra energi- och klimatrådgivare, Mötesplatserna som visar upp sin parcykel och biblioteket som kommer med sitt pop up-bibliotek. Kulturskolans blåsorkester står för underhållning.

Cykeldagen är en del i den årliga kampanjen europeiska mobilitetsveckan med syfte att främja hållbara och aktiva transporter.

*Vid allt för dåligt väder förbehåller vi oss rätten att ställa in evenemanget.

Går du i lådcykeltankar?

En lådcykel kan vara ett bra alternativ till bilen. Det kan kännas svårt att veta vilken lådcykel som kan passa dig och dina behov bäst. I videon nedan visar kommunens energi- och klimatrådgivare fyra olika modeller av lådcyklar och beskriver dem.

Utmana dig själv

Nyckelring "Min smarta väg till skolan"

Det kan upplevas svårt att bryta invanda beteendemönter. Därför utmanar vi dig att utmana dig själv under Mobilitetsveckan. På så sätt kanske nya vanor föds, och att du i din tur inspirerar någon annan att också testa nya vanor.

Välj en eller flera av följande utmaningar:

  • Gå, cykla eller använd kollektivtrafik till jobbet.
  • Gå, cykla eller använd kollektivtrafik med dina barn till skolan.
  • Gå, cykla eller använd kollektivtrafik när du handlar mat.
  • Samåk till jobbet.
  • Ha en helt bilfri dag.
  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Karolina Jensen

Senast uppdaterad: