Pendla med cykel

I Lomma kommun har vi ett välutbyggt cykelnät vilket gör det enkelt att pendla med cykel, både inom kommunen och mellan närliggande kommuner. Här kommer några tips som vi hoppas kan motivera dig till att prova pendla med cykel!

Karta pendling cykel

Prova att pendla med el-cykel

Du kan låna el-cykel av Lomma kommun för att prova på ett bekvämare sätt att cykelpendla. Kanske känns steget att köpa en egen el-cykel då mindre osäkert.

Du som bor i Lomma kommun kan låna en el-cykel av kommunen under en vecka. Vi hoppas att du under denna vecka ska upptäcka alla fördelar med att pendla med cykel.

På denna sida hittar du dokument, anvisningar och regler att läsa innan du lånar en cykel. Du kan se när cykel finns ledig samt bokar den på https://eservice.lomma.se/BokaCykellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  . Utlåningen sker på  tisdagar mellan 15.30-17.30 och återlämningen sker måndagen veckan efter mellan 08.00-16.00.

Fem anledningar att pendla med cykel

Du sparar tid

Det går snabbare än man tror att cykla, 10 km tar cirka 30 minuter. Du slipper köer och att leta efter en parkeringsplats. Du slipper även lägga tid på gymmet.

Du håller dig frisk och får bättre hälsa

Vi sitter 60 procent av vår vakna tid. Speciellt du som har ett stillasittande arbete kan få stora hälsovinster genom att ta dig till jobbet på ett aktivt sätt. Att få upp pulsen är bra för hjärtat och frisk luft syresätter hjärnan och andra organ. Muskler stärks i ben och rygg och du bränner kalorier.

När du vill, utan att vänta!

Som hela-resan-cyklist tar du dig från dörr till dörr. Du behöver inte vänta in buss eller tåg eller byta transportmedel. Med bra hjälpmedel kan du också ta med barn eller transportera varor.

Rensa tankarna

Cykelturen blir din möjlighet till egen tid. Varva upp inför arbetsdagen och varva ner efteråt. Du kan rensa tankarna eller planera inför kvällen. På de enklare sträckorna är du i din egen värld. Dessutom får du känna in årstidernas skiftningar.

Pengar över till annat

Vare sig det handlar om inköp, drift, reparation eller service är en cykel billigare än andra tranportmedel. En begagnad cykel kostar några hundralappar och en ny några tusen. Vill du satsa på en racercykel eller elcykel får du lägga till några tusenlappar.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Åsa Cornander
Senast uppdaterad: 2020-04-30