Med tåget blir det lättare
att åka till och från Lomma
och uppleva saker på andra platser.

Närmare till plugg, jobb och nöjen

Flicka som hänger på klättervägg

Med en tågstation i Lomma öppnar sig en värld av möjligheter. Det blir nu enklare att bo i Lomma kommun och studera eller arbeta på annan ort, och dessutom ta sig dit på ett miljövänligt sätt. När pandemin lättar blir det också enklare att nå nöjen, kultur och shopping i såväl Malmö, resten av Skåne och Köpenhamn.

För många är Lomma kommun den perfekta kommunen att bo i. Här är lugnt och tryggt med havet som granne. Det är också väldigt nära till storstäder som Malmö, Lund och Köpenhamn.

Idag arbetspendlar många invånare från kommunen varje morgon. Tänk vad skönt när möjligheterna nu finns att kunna ställa bilen och istället resa snabbt, smidigt och miljövänligt till både jobb och studier på annan ort. Tågtrafiken gör det också enklare för inresande arbetspendlare och studenter på Sveriges lantbruksuniversitet Alnarp att pendla hållbart.

Även helgnöjen kan göras bilfria när tågen rullar på Lommabanan med stopp på Lomma station. När pandemin är över kan du ställa bilen hemma och ta tåget över bron till Köpenhamn för att strosa i vintagebutiker eller besöka museer i Malmö.

Väl framme slipper du att leta parkering utan stiger smidigt av tåget mitt i händelsernas centrum.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Jesper Bergnordh
Senast uppdaterad: