Lördagen den 12 december invigs Lomma station.
För att minska risken att bli smittad av corona
kommer invigningen att sändas via kommunens
hemsida och sociala medier.

Invigning av Lomma station

Barn som skrattar.

Den 12 december inviger vi Lomma tågstation! I normala tider skulle invigningen ha varit ett stort evenemang med folkvimmel. Detta är inte möjligt under rådande pandemi eftersom vi ska hjälpas åt att hålla avstånd och minska smittspridningen av covid-19.

Digital invigning den 12 december kl. 11:00

Med anledning av rådande pandemi kommer vi inte att ha en folkfest på plats utan bjuder istället in dig till en digital invigningsceremoni med start kl. 11.00, lördagen den 12 december. Följ med via din mobil, dator eller annan digital enhet på våra sociala medier eller Lommabananlänk till annan webbplats, där du även hittar mer information.

Vi pratar om betydelsen av tågstopp på Lomma station, vilka möjligheter det skapar för hela kommunen och hållbart resande. Kanske kommer du att skymta ett bekant ansikte då vi även kommer att visa vad Lommaborna själva har att säga om Lommabanan.

Hållpunkter under invigningsceremonin:

  • Kort presentation av deltagarna
  • Intervjuer med Robert Wenglén, kommunstyrelsens ordförande i Lomma, Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Lennart Andersson, Trafikverkets regiondirektör i Region Syd och en digital hälsning från Tomas Eneroth, infrastrukturminister.
  • Tal och bandklippning
  • Intervjuer med kommuninvånare
  • Premiärvisning för ”Vissa saker måste du göras IRL”
  • Fördjupat panelsamtal om Lommabanans betydelse för utvecklingen i Lomma kommun och regionen med Robert Wenglén, Carl-Johan Sonesson, Regionstyrelsens ordförande i Region Skåne, Magnus Runesson, samhällsbyggnadschef i Lomma kommun och Anders Berngarn, kommunfullmäktiges ordförande i Lomma kommun.

Programmet kommer att finnas kvar och kan ses när som helst efter invigningen. Linjetrafiken öppnar dagen efter invigningen, den 13 december.

Följ rekommendationerna och res bara vid behov just nu

Vi uppmanar alla att följa folkhälsomyndigheternas rekommendationer och bara resa kollektivt vid behov. Men Lommabanan kommer att få stor påverkan på sikt, en resa till Malmö tar bara sju minuter.

Vi hoppas att många ska känna att tåget är det självklara valet för resor. Med tågtrafiken ges möjlighet till ett mer hållbart resande och du får mer tid över för annat, säger kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén.

Välkommen att följa invigningen via Lommabanan, kommunens Facebooksidalänk till annan webbplats och YouTubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi ses online!

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Forsgren Högman
Senast uppdaterad: