Ersätt denna text med det lättlästa innehållet. Om ingen lättläst text ska finnas på sidan så ta bort det innehåll som finns under innehållsytan "Lättläst"!

Stöd med pengar och ekonomi

Ekonomiskt bistånd

Du kan ansöka om ekonomiskt bistånd om du och din familj råkar ut för ekonomiska problem och inte ser någon annan möjlighet att klara försörjningen.

Arbetslöshet

Skulle du bli arbetslös finns det hjälp att få. Både vad gäller stöd och handledning och ekonomiskt bistånd.

Budget och skuldrådgivning

Du som behöver hjälp med din ekonomi kan få olika former av råd och stöd av kommunen. Du kan till exempel få hjälp att planera din ekonomi, så kallad budgetrådgivning, så att pengarna räcker.

Dödsboanmälan

När en person har avlidit kan anhöriga ha frågor om det praktiska de står inför. Du kan bland annat få hjälp av din bank, begravningsbyrån, Skatteverket och Svenska kyrkan.

God man, förvaltare, förmyndare

Överförmyndarverksamheten i Lomma hjälper dig som bor i Lomma, Burlöv, Staffanstorp och Kävlinge kommun med frågor rörande godmanskap, förvaltarskap och förmyndarskap.

Konsumentvägledning

Vill du ha vägledning kring de rättigheter och skyldigheter du har som konsument? Lomma kommuns tre konsumentvägledare arbetar med personlig rådgivning för dig som är privatperson.

Stipendier och fonder

Ta bort?

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: