Stöd till nyanlända och ensamkommande barn och unga

Det finns många sätt att hjälpa en medmänniska. Ingen kan göra allt. Men alla kan göra något! Att vara vänfamilj och delta i språkcafé är några exempel.

Hitta på sidan

Vänfamiljer sökes

Lomma kommun vill underlätta integrationen i vårt samhälle genom matchningar av individer, grupper och familjer i personliga möten och genom gruppaktiviteter.

Vi söker dig som vill vara med och ge ensamkommande barn, nyanlända vuxna och familjer en bra start i Sverige. Alla kan vara vänfamilj åt en nyanländ från ett annat land – oavsett om du har familj eller är en enskild person.

Det kan handla om att svara på frågor om hur det svenska samhället fungerar, ge ett par timmars språkträning, ta en fika eller dela andra sociala aktiviteter som ger mycket – både till dig och till dem som du möter.

Möt en av våra vänfamiljer

Väntjänsten bygger på frivillighet och det utgår ingen ersättning. Kommunen förmedlar kontakten och kan bistå med tips och råd.

Hör av dig!

Slå gärna en signal till vårt Kontaktcenter om du har frågor, tel. 040-641 10 00, eller fyll i en intresseanmälan nedan.

Språkcafé

Gillar du att träffa nya människor? Följ med på språkcafé och samtala med en nyanländ som vill öva det svenska språket.

Intresseanmälan för vänfamilj

Vi vill gärna veta lite mer om dig/er, så att vi kan göra en så bra matchning som möjligt. Intresseanmälan ligger som grund och fler frågor kan komma att ställas vid nästa kontakt.

Vilken form/former av umgänge är ni intresserade av?
Vilken form/former av umgänge är ni intresserade av?


Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter


  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Lucia Prieto De La Fuente
Senast uppdaterad: