ABC-tonår

Tonåringar som tar selfie-bild

Förälder till en tonåring? Nu kan du få stöd i ditt föräldraskap genom att delta i en studie om föräldragrupper och online-stöd för tonårsföräldrar.

Alla föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med tonåringar hemma kan nu anmäla sig till ett forskningsprojekt som är initierat av Karolinska institutet.

I projektet kommer deltagarna antingen att delta i en föräldragrupp som kallas ABC-tonår eller gå en kurs online som kallas Föräldrawebben. Båda utbildningsalternativen leds av behandlare från Lomma kommuns öppenvård.

Syftet med både ABC-tonår och Föräldrawebben är att stärka relationen mellan förälder och tonåring och bidra till att tonåringen mår bra.

ABC-tonår eller Föräldrawebben?

Forskarna kommer att dra lott för att avgöra om deltagarna ska delta i ABC-tonår eller Föräldrawebben. Innan och efter studien kommer alla deltagare, och även de tonåringar som vill, svara på enkäter online.

ABC-tonår

Om du skulle hamna i gruppen som ska delta i ABC-tonår kommer träffarna att äga rum följande tider: 6/4, 19/4, 4/5, 17/5, kl. 15.30-18.00.

Deltagarna i ABC-tonårsgruppen kommer att träffas i Stora Sessionssalen i Lomma kommunhus, Hamngatan 3.

Föräldrawebben

I Föräldrawebben har alla deltagare under kursens gång kontakt via mejl med en föräldraguide från kommunen.

Vill du veta mer eller anmäla dig?

Gå till www.ipsykologi.se/13-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information och möjlighet att anmäla dig till projektet senast den 23 mars.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Camilla Levison

Senast uppdaterad: