Psykisk ohälsa

Lomma kommun har det övergripande ansvaret för vuxna med psykisk funktionsnedsättning vad gäller boende, fritid och sysselsättning.

Om du har frågor eller vill ha ytterligare upplysningar om vilket stöd socialförvaltningen kan ge personer med psykisk funktionsnedsättning kan du ringa till kommunens kontaktcenter på telefon 040-641 10 00.

I Lomma kommun finns en verksamhet för personer med psykisk ohälsa som heter Trivselhuset. Vidare information om Trivselhuset.

Du som bor i egen bostad och behöver hjälp i vardagen, har också möjlighet att ansöka om boendestöd. Mer information hittar du under boendestöd.

Om du är närstående eller anhörig till en person som lider av psykisk ohälsa och upplever att du behöver stöd för egen del, kan du ansöka om sådant stöd genom kommunens kontaktcenter 040-641 10 00. Så här går en ansökan till https://lomma.se/omsorg-och-hjalp/ansoka-om-stod.html länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan också få tre stödjande eller vägledande samtal utan föregående ansökan genom kommunens öppenvård, som du kommer i kontakt med genom att ringa kontaktcenter 040-641 10 00.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Camilla Levison
Senast uppdaterad: 2019-10-29