Gruppboende, LSS

I Lomma kommun finns idag tre gruppbostäder. I gruppbostäderna bor personer med olika typer av funktionsnedsättningar. I varje gruppbostad finns det fem lägenheter, gemensamma utrymmen och personalutrymmen.

Hitta på sidan

De som arbetar i gruppbostäderna är habiliteringsassistenter och jourbiträden (sovande nattjänstgöring). Det finns personal dygnet runt. De som bor i lägenheterna ska med stöd av personal kunna leva ett så normalt liv som möjligt trots sin funktionsnedsättning.

För varje person som bor i gruppbostaden upprättas en genomförandeplan som följs upp regelbundet. Genomförandeplanen beskriver vilket stöd varje person vill ha, både i bostaden, på arbetet och på fritiden.

Sjögräsgatan

Sjögräsgatan, Lomma

Sjögräsgatan gruppbostad öppnades 1992 och är den första gruppbostaden i Lomma kommun. Sjögräsgatans gruppbostad består av fem lägenheter och ligger på andra våningen i ett höghus nära Lomma hamn. Varje lägenhet har en egen balkong. I gruppbostaden finns ett gemensamt kök och vardagsrum samt tvättstuga.

Medarbetarna på Sjögräsgatan har ett arbetsrum och ett jourrum där nattpersonalen sover. Det är fem medarbetare som arbetar dag, kväll och helg, och två medarbetare som arbetar natt.

Adress: Sjögräsgatan 2, 234 33 Lomma

Idrottsvägen

Idrottsvägen, Bjärred

Idrottsvägens gruppbostad öppnade 2007 i Bjärred. Här finns fem lägenheter (fyra tvårumslägenheter samt en enrumslägenhet) som knyts ihop av en gemensam korridor och ett gemensamt större kombinerat samlingsutrymme med kök. Varje lägenhet har en egen tvättmaskin och en egen uteplats. Det finns en tvättstuga för gemensamt bruk liksom en gemensam uteplats med trädgård.

Medarbetarna på Idrottsvägens gruppbostad har ett arbetsrum och ett jourrum där nattpersonalen sover. Det är fem medarbetare som arbetar dag, kväll och helg, och två medarbetare som arbetar natt.

Adress: Idrottsvägen 3K, 237 37 Bjärred

Nordmannavägen

Nordmannavägen, Bjärred

Nordmannavägens gruppbostad invigdes juni 2011 och ligger i Bjärred. Gruppbostaden består av fem stycken tvårumslägenheter på 48 kvm vardera. Till varje lägenhet finns en egen uteplats. I huset finns även en gemensam tvättstuga och ett stort gemensamt allrum med kök.

Nordmannavägens gruppbostad har en stor trädgård med stora gräspartier och även en stor gemensam uteplats.

Medarbetarna på Nordmannavägen har ett arbetsrum och ett jourrum där nattpersonalen sover. Det är fem medarbetare som arbetar dag, kväll och helg, och två medarbetare som arbetar natt.

Adress: Nordmannavägen 23, 237 31 Bjärred

Kontaktuppgifter

Sidansvarig: Mikael Klang
Senast uppdaterad: