Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Utveckla ditt föräldraskap

Utveckla ditt föräldraskap heter kommunens nya satsning för föräldrar och är en del av Barnens Bästa. Tanken är att inspirera och ge vardagliga tips för att stärka relationen mellan barn och förälder.

Olika föräldrar klarar olika saker, ingen klarar allt

Behovet av råd och stöd skiftar under barnets uppväxt. Därför kan det vara bra att erbjudas olika aktiviter under resans gång, till exempel under perioder av småbarnstrots och tonårsbråk.

Inom konceptet Utveckla ditt föräldraskap, som vi just nu arbetar med att ta fram, kommer det att finnas olika aktiviteter med det gemensamma syftet att inspirera och stärka föräldrar. Ett par exempel är föräldraföreläsningar, "Samtal på förskolan" - en samtalserie för föräldramöte, mötesforum och föräldrakurser, men också små tankefrön i miljöer som vi rör oss i vardagsvis.

Tankefrö 1

  • Hur får ditt barn din uppmärksamhet?
  • De beteende som du uppmärksammar hos ditt barn kommer förstärkas.
  • Barn som får uppmärksamhet för bra saker kommer att fortsätta med det. Detta bidrar till att barnet för en positiv självbild. Tyvärr gäller även detta för motsatsen.

Tankefrö 2

  • Tanka er relation med tid tillsammans!
  • Att investera i positiv tid tillsammans fungerar som en vaccination mot tjat och bråk.
  • Enligt forskaren Webster-Stratton (2005) har femton minuters särskild tid för att bara umgås med sitt barn märkbart positiva effekter på relationen. Poängen är att släppa allt en kort stund och enbart ägna sig åt barnet.
Kontaktuppgifter

Ingela Roxenby

Verksamhetschef Resurscentrum

0733-41 10 25

Sidansvarig: Ingela Roxenby
Senast uppdaterad: 2018-02-20