Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gruppboende, LSS

I Lomma kommun finns idag tre gruppbostäder. I gruppbostäderna bor personer med olika typer av funktionsnedsättningar. I varje gruppbostad finns det fem lägenheter, gemensamma utrymmen och personalutrymmen.

De som arbetar i gruppbostäderna är habiliteringsassistenter och jourbiträden (sovande nattjänstgöring). Det finns personal dygnet runt. De som bor i lägenheterna ska med stöd av personal kunna leva ett så normalt liv som möjligt trots sin funktionsnedsättning.

För varje person som bor i gruppbostaden upprättas en genomförande-plan som följs upp regelbundet. Genomförandeplanen beskriver vilket stöd varje person vill ha, både i bostaden, på arbetet och på fritiden.

Sjögräsgatan

Sjögräsgatan, Lomma

Sjögräsgatan gruppbostad öppnades 1992 och är den första gruppbostaden i Lomma kommun. Sjögräsgatans gruppbostad består av fem lägenheter och ligger på andra våningen i ett höghus nära Lomma hamn. Varje lägenhet har en egen balkong. I gruppbostaden finns ett gemensamt kök och vardagsrum samt tvättstuga.

Medarbetarna på har ett arbetsrum och ett jourrum där nattpersonalen sover. Det är fem medarbetare som arbetar dag, kväll och helg, och två medarbetare som arbetar nätter.

Idrottsvägen

Idrottsvägen, Bjärred

Idrottsvägens gruppbostad öppnade 2007 i Bjärred. Här finns fem lägenheter (fyra 2-rumslägenheter samt en 1-rumslägenhet) som knyts ihop av en gemensam korridor och ett gemensamt större kombinerat samlingsutrymme med kök. Varje lägenhet har en egen tvättmaskin och en egen uteplats. Det finns en tvättstuga för gemensamt bruk liksom en gemensam uteplats med trädgård.

Medarbetarna på Idrottsvägens gruppbostad har ett arbetsrum och ett jourrum där nattpersonalen sover. Det är fem medarbetare som arbetar dag, kväll och helg, och två medarbetare som arbetar nätter.

Nordmannavägen

Nordmannavägen, Bjärred

Nordmannavägens gruppbostad invigdes juni 2011 och ligger i Bjärred. Gruppbostaden består av fem stycken 2-rumslägenheter på 48 kvm vardera. Till varje lägenhet finns en egen uteplats. I huset finns även en gemensam tvättstuga och ett stort gemensamt allrum med kök.

Nordmannavägens gruppbostad har en stor trädgård med stora gräspartier och även en stort gemensamt uteplats.

Medarbetarna på har ett arbetsrum och ett jourrum där nattpersonalen sover. Det är fem medarbetare som arbetar dag, kväll och helg, och två medarbetare som arbetar nätter.

Kontaktuppgifter

Jill Fransson

Enhetschef, LSS

0733-41 15 89

Sidansvarig: Anette Björk
Senast uppdaterad: 2017-03-13