Avsnitt av Hej Mötesplats!

På den här sidan kan du ta del av Hej Mötesplats avsnitt, Lomma kommuns digitala sändningar för mötesplatsernas besökare under pandemin. Det senaste avsnittet kommer först.

Sammanfattning av avsnitt 3 den 23 november

På grund av covid-19 är besöket av Tina Földes som brukar stå för klädinspirationen på mötesplatserna inställt, i Lomma den 1 december och i Bjärred den 3 december. Vi återkommer med nya datum, så fort vi vet.

Istället visar vi en inspelad modevisning. Tina berättar att i dag ska vi ha modevisning på ett lite annat sätt och att hon har fått hjälp av väldigt kända mannekänger.
Mannekängerna är Anette Alvarsson, Birgitta Khullar och Margareta Thulin

Fösta visningen

Margareta är klädd i en rosa tunnstickad tröja i viskos, tröjan finns även i mörkblått och en pennkjol jersey-kvalité.

Birgitta är klädd i rutiga byxor i en jersey-kvalité och en stickad tröja i viskos, som är konjaksfärjad men finns även i svart.

Anette är klädd i jeans, i bomulls-stretch och därtill en blus i vävd kvalité av viskos.

Andra visningen

Margareta är klädd i en vändbar väst i rött och blått, röda jeans i bomullsstretch och en jumper med löv i alla höstens färger.

Birgitta är klädd i en stickad jumper, i bomull och akryl och byxor, i polyester-jersey.

Anette är klädd i en jacka i materialet skifralin, (förr kallades materialet för alcantara), rutiga byxor, mirakelbyxan och en svart topp.

Tredje visningen

Margareta är klädd i en stickad jumper i viskos, polyamid och ull, en jersey-byxa i svart. Byxan finns även i grått och blått.

Birgitta är klädd i en bussarong med gummiband i nederkanten, sandfärgade vida byxor, i polyester-jersey, byxorna finns även i svart och mörkblått.

Anette är klädd i jeans och en tunika i viskos-jersey.

Fjärde visningen

Margareta är klädd i mörkblåa toner, en mörkblå cape med en vintervit jumper under, jumpern finns i mörklila också, därtill mörkblåa byxor i stretchkvalité, den så kallade mirakelbyxan.

Birgitta är klädd i en jersey-jacka, (finns kjol i samma tyg), svarta byxor och en svart topp i bomull.

Anette är klädd i en stickad jacka med rosetter på ärmarna, en svart jerseybyxa och svart topp. Jackan finns i färgerna kamel, som Anette har på sig och mörkblått.

Femte visningen

Anette är klädd i en grön ytterjacka med svarta detaljer, en topp i viskos-jerseykvalité och svarta långbyxor. Jackan är vind- och vattenavvisande med avknäppbar kapuschong. 

Margareta är klädd i en jumper och svarta byxor.

Birgitta är klädd i en svart stickad kofta, vit blus med långa ärmar och en vacker manschett, samt svarta vida byxor.

Sjätte visningen

Birgitta är klädd i mörkblå blus och en mörkblå plisserad byxkjol.

Anette är klädd i en stickad jacka, tegelfärgad, med vackra pärlemoknappar och till den svart topp och svarta byxor.

Margareta är klädd i svart och vintervit jacka i bomull-akryl, svart topp och svarta byxor.

Tina har också herrkläder, men tyvärr ingen modell för dagen. Margareta visar skjorta i blåa toner i bomull-polyesterkvalité, skjortan är strykfri, en cardigan i jersey-bomulls kvalité, här i blått, men den finns även i gröna toner. Cardigan har dragkedja mitt fram och dragkedja vid fickorna.

Anette visar piké-tröja, finns i flera modeller, här i blåa och gråa toner finns även i grått. Mörkblåa byxor, finns i C- och D-storlekar och i färgerna grått och mörkblått. I sidan finns en stretch-funktion, som gör att byxan sitter snyggt.

Margareta visar stretch-jeans-snyggjeans smalare i benen, finns i olika längder.

Finalen

Efter modevisning brukar vi ha en final och ni som varit med tidigare, vet att vi har den bästa finalen, säger Tina.
De tre mannekängerna kommer in. Birgitta är klädd i ett nattlinne med lång ärm, Margareta är klädd i en pyjamas och Anette iförd ett nattlinne med kort ärm.

Tillsammans ger vi er en varm och skön kram, som vi vill att ni ska njuta av tills vi kan ses igen.

Sammanfattning av avsnitt 2 den 16 november

Detta avsnitt börjar med ett smakprov av Lena Ströms föreläsning om Rwanda och Uganda på Fritidsgården, Stationen 2 i Bjärred.

Det första vi får höra är lite historik om länderna och om befolkningen. Därefter får vi se ett par bilder på gorillor, som Lena fotograferat.

Nu följer intervjun med Lena Ström. Det är Margareta som intervjuar Lena.

Margareta börjar med att hälsa Lena välkommen och säger samtidigt att det säkert är många som känner igen Lena. Dels från mötesplatserna i Bjärred och Lomma, dels från att hon flänger runt på cykel iklädda blåa kläder i Lomma. Lena brukar nämligen jobba inom hemtjänsten på sommaren.

Vem är då Lena Ström?

Lena är född i Malmö, uppvuxen i Staffanstorp där hon även gått i skola. När det blev dags för gymnasium så blev det Lund. Eftersom Lena inte visste vad hon ville bli, valde hon den längsta utbildningen 4 årig teknisk med inriktning på kemi. För då skulle hon hinna bestämma sig under tiden. Lena berättar vidare att på den tiden fick man en yrkesutbildning på gymnasiet. Lena fick jobb på ett laboratorium och fick där jobba med produktutveckling direkt efter gymnasiet.

Margareta undrar om Lena jobbat med något annat och visst har hon det. Efter att ha läst ekonomi jobbade Lena med försäljning och marknadsföring, inom bl. a mat-, färg- och resebranschen.

Nästa fråga blir då; Hur kom det sig att du blev reseguide? Lena berättar då att efter att suttit inlåst på ett labb, hoppade Lena på en reseledarutbildning. Utbildning var förlagd till Mallorca och varade i 2 månader Lena stannade kvar och jobbade i ett och ett havt år sedan bar det hem till Sverige för vidare studier. Dessutom berättar Lena att hon alltid jobbat internationellt i de jobb hon haft, så resandet har alltid varit en del av hennes liv.

Lena bor och jobbar som guide och reseledare i Syd Afrika, i vinlandet, från oktober till mars/april. Varför blev det så. Lena och hennes man föll pladask för naturen, kulturen, maten, vinet, människorna och klimatet vid deras första resa till Syd Afrika.

Hur kom det sig då att Lena började med sina föreläsningar. Jo det var via hemtjänsten som hade ett projekt som gick ut på att personer som hade hemtjänst skulle komma ut på olika aktiviteter. Den första föreläsningar handlade enligt Lena om Afrikas djur och växter. De fick bl. a se bilder på elefanter och lejon.

Lena Ström kommer att hålla fler föreläsningar på våra mötesplatser framöver. Vi lägger ut alla hennes föreläsningar på vår hemsida.länk till annan webbplats

Finns det länder du som du inte har besökt och som du vill besöka? Lena svarar då att världen är full av osedda ställen. Albanien och Azerbajdzjan är länder som hon vill besöka. Svalbard med sina isbjörnar är ett annat ställe Lena också vill åka till. Föreläsningen om Svalbard och isbjörnarna ser nog många fram emot att få ta del av. Australien och Nya Zealand är länder som Lena också vill besöka.

Nu är vi i slutet året, vad har du Lena för planer för sista delen av året? Lena har en önskan av hela sitt hjärta att coronan ska hålla sig så, att hon kan få åka ner till Syd Afrika och fira jul och nyår.

Vi hoppas att Lena kommer i väg, så hon kan komma tillbaka med nya spännande föreläsningar.

Vi tackar Lena så mycket för att hon tog sig tid att ställa upp på denna intervju.

Sammanfattning av avsnitt 1 den 9 november

Margareta Thulin, Anette Alvarsson och Birgitta Khullar hälsar välkomna.

Margareta är samordnare på Mötesplats Havsblick i Lomma, Birgitta är samordnare för Träffpunkterna i Kommunen och Anette är samordnare på Mötesplats Bjärred.

På grund av pandemin är kommunens mötesplatser stängda och istället för att ni kommer till oss kommer vi till er via datorn, ipaden eller telefonen. På den här sidan kommer vi att lägga ut ett avsnitt varje måndag klockan 15.00. Avsnitten kan handla om allt mellan himmel och jord. Det kan vara information, underhållning, intervjuer, pyssel och massor av annat.

Nästa vecka har vi bjudit hit Lena Ström. Lena har varit på mötesplatserna och haft föreläsningar och vinprovningar och många känner säkert igen henne. Vi kommer få ett smakprov ut hennes föreläsning om Rwanda och Uganda och också en liten intervju.

I avsnittet den här veckan följer vi med Margareta ner på T-Bryggan i Lomma för ett dopp i havet. Vattnet är 11 grader, solen skiner och Anette står på bryggan iförd dunjacka och tycker att det kallt eftersom det blåser. Margareta lägger sig på rygg i vattnet och simmar ett par tag. Hon reser sig upp och gör samma sak en gång till. Sedan är det dags att gå upp ur vattnet.

Avsnittet avslutas med fina höstbilder från dammarna vid Havsblick.

Behöver du hjälp för att ta del av programmet? Kontakta gärna oss.

Anette Alvarsson på Mötesplats Bjärred, tel. 0733-41 15 99

Margareta Thulin på Mötesplats Havsblick, tel. 0733-41 14 49

Birgitta Khullar på Träffpunkterna i Bjärred och Lomma, tel. 0733 41 15 96

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Margareta Thulin
Senast uppdaterad: 2020-11-23