Information till dig
som företagare
kopplat till coronaviruset (covid-19)

Information angående corona till näringslivet

Vy över Lomma centrum

Med anledning av den senaste tidens utveckling gällande spridningen av corona-viruset (covid- 19) har kommunen samlat ett antal länkar där du som företagare kan hitta viktig information.

Företagarna Sydlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har genom ett samarbete med Region Skåne startat en supporttelefon för företagare som är i behov av affärsutveckling för att hålla sitt företag vid liv under krisen. Affärsutvecklingen är ett komplement till de olika rådgivningsfunktioner som finns regionalt och lokalt. Telefonen bemannas av tre affärsutvecklare och är öppen måndag - fredag 09:00 - 17:00. Telenummer: 010-198 94 50.

Region Skånelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder stöd till företag som drabbas av covid-19. Bland annat erbjuder de tjänsten "Företagsakuten" dit företag kan ringa för att få stöd och råd. Öppettider vardagar kl 9-12 och 13-16. Telenummer:  040-675 34 80.

Verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samlar Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information kring tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktig för dig som företagare att känna till med anledning av covid-19.

Tillväxtverkets informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kring vad som gäller vid korttidspermittering.

Svenskt näringslivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för dialog med regeringen kring åtgärder för näringslivet kopplat till covid-19. De uppdaterar sin kanal löpande.Där finns även länkar till olika myndigheter.

Lomma.seöppnas i nytt fönster uppdaterar kontinuerligt händelseutvecklingen utifrån Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer samt uppdaterar vad som sker på ett lokalt plan.

Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har samlat information kring vad som gäller vid evenemang och sammankomster och vad man bör tänka på för att minska smittspridningen.

Organisationen Företagarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har samlat artiklar som berör corona-pandemin och hur den påverkar svenska småföretagare.

Information från Försäkringskassanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om reglerna för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning, ersättning för vab.

Information från Regeringenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kring insatser som ska underlätta för svenska företag.

Information från Utrikesdepartementetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kring resor och rekommendationer.


  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Forsgren Högman
Senast uppdaterad: 2020-05-11