Information till dig
som företagare
kopplat till coronaviruset (covid-19)

Information angående corona till näringslivet

Vy över Lomma centrum

Med anledning av den senaste tidens utveckling gällande spridningen av corona-viruset (covid- 19) har kommunen samlat ett antal länkar där du som företagare kan hitta viktig information.

Region Skånelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder stöd till företag som drabbas av covid-19. Bland annat erbjuder de tjänsten "företagsakuten" dit dit företag kan ringa för att få stöd och råd.

Verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samlar Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information kring tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktig för dig som företagare att känna till med anledning av covid-19.

Tillväxtverkets informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kring vad som gäller vid korttidspermittering.

Svenskt näringslivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för dialog med regeringen kring åtgärder för näringslivet kopplat till covid-19. De uppdaterar sin kanal löpande.Där finns även länkar till olika myndigheter.

Lomma.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster uppdaterar kontinuerligt händelseutvecklingen utifrån Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer samt uppdaterar vad som sker på ett lokalt plan.

Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har samlat information kring vad som gäller vid evenemang och sammankomster och vad man bör tänka på för att minska smittspridningen.

Organisationen Företagarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har samlat artiklar som berör corona-pandemin och hur den påverkar svenska småföretagare.

Information från Försäkringskassanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om reglerna för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning, ersättning för vab.

Information från Regeringenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kring insatser som ska underlätta för svenska företag.

Information från Utrikesdepartementetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kring resor och rekommendationer.


  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Forsgren Högman
Senast uppdaterad: 2020-03-31