Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Specialpedagog inriktning förskola, Resurscentrum, två tjänster

Arbetsplatsbeskrivning

Lomma kommun är belägen i västra Skåne utmed Öresundskusten och har ca 24 000 invånare. Närheten till havet, den höga kvaliteten på skola och barnomsorg samt mycket goda boendemiljöer präglar kommunen.

Allt arbete bedrivs med Lommaborna i fokus.

Vår värdegrund utgår från orden öppenhet, respekt och ansvar. Genom att leva värdegrunden har vi goda förutsättningar att känna glädje och engagemang för vårt arbete och kommunens invånare.

Resurscentrum är en central enhet som bland annat arbetar med barn och elever i behov av särskilt stöd och som bemannar våra verksamheter med centrala barn- och elevhälsoprofessioner såsom skolsköterska, kurator, logoped och psykolog. Vi ska utöka vår specialpedagoggrupp med ytterligare två specialpedagoger med inriktning förskola.

Arbetsbeskrivning

Du kommer tillsammans med specialpedagoger, logopeder och psykologer att ingå i Resurscentrums tvärprofessionella team. Vi är i startgroparna med att bygga upp ett förskoleteam som ska erbjuda centralt stöd i frågor som berör tillgänglighet, anpassningar och kompetensutveckling för personal både gällande individ, grupp och organisation. Vi samarbetar med förskolechefer för att skapa optimala förutsättningar för personalen närmast barnen.

I Lomma kommun finns 18 förskolor med cirka 1800 barn fördelade mellan Lomma och Bjärred. I Lomma arbetar vi för att erbjuda medborgarna en förskola med hög kvalitet där lusten att lära genomsyrar verksamheterna. En förskola där varje barn får utvecklas utifrån sina förutsättningar och behov.

Du växlar mellan att ha både en handledande, konsultativ och utbildande roll. Du är van vid att både arbeta självständigt och i team.

I vårt arbete strävar vi efter det kollegiala lärandet och det tvärprofessionella förhållningssättet. För oss är det viktigt att du har god samarbetsförmåga samt ett positivt och humoristiskt förhållningssätt. Du är inte rädd för att driva projekt framåt och talar gärna inför andra människor, i både stora och små sammanhang. Du kommer att vara med att utveckla vårt förskoleteam från grunden. Du kommer att ingå i nätverk och erbjudas kompetensutveckling och handledning.

Vi erbjuder ett roligt, stimulerande och varierande arbete med gott arbetsklimat och trevliga, kompetenta kollegor. Resurscentrum arbetar utifrån ett systematiskt arbetsmiljöarbete som utvärderas kontinuerligt.

Kvalifikationer

Du kommer att arbeta med förskolan och därför vill vi att din bakgrund är som förskollärare. Du har kunskap om vikten av tidiga insatser, är väl insatt i förskolans styrdokument och är uppdaterad på aktuell forskning. Vi räknar med att du är van vid att arbeta med olika former av digitala verktyg.

Tjänsterna riktas till hela Lomma kommun och Resurscentrum ligger på Vinstorpskolan i Lomma. Du behöver körkort och tillgång till bil.

Varmt välkommen med din ansökan.

Tillträdesdag: 2018-08-15 eller enligt överenskommelse.

Intervju för tjänsterna kommer ske 15:e, 16:e och 17:e maj.

Anställningens omfattning

Heltid

Ansökan

Referensnummer: 72-2018

Sista ansökningsdag: 2018-05-06

Anställning

Tillsvidareanställning

Tillträde: 2018-08-15

Kontakt

Ingela Roxenby

0733 411025

Petra Bauer

0733-411204

Övrigt

I Lomma kommun har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-693 693.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Susanne Alkmar
Senast uppdaterad: 2017-09-10