Här kan du läsa
om hur du kan hjälpa andra
eller få hjälp själv
för att minska smittspridningen
av coronaviruset.

Frivilligarbete - Hjälp andra eller få hjälp själv

Hjärta. Illustration Ingrid Henell

Vill du hjälpa andra? Eller behöver du hjälp? Lomma kommun samordnar hjälpinsatser till personer i riskgrupper på grund av coronaviruset.

På grund av situationen med coronavirus/covid-19 råder Folkhälsomyndigheten alla över 70 år att begränsa kontakter med andra människor, för att minska risken att bli utsatt för smitta. Även personer i riskgrupperna bör vara försiktiga med att vistas ute.

Lomma kommun har fått in många frågor från invånare som vill hjälpa till och stötta utsatta riskgrupper.

Jag vill hjälpa till!

För att underlätta detta, samordnar och organiserar kommunen nu ett samarbete med frivilliga där du som vill kan engagera dig och hjälpa de som ska hålla sig hemma. Det kan handla om att handla mat, hämta medicin, lämna låneböcker, gå ut med hunden eller bara finnas tillgänglig för ett samtal.

Om du har utbildning och erfarenhet som sjuksköterska, undersköterska eller vårdbiträde och kan tänka dig att tillfälligt hjälpa till, får du också gärna göra en intresseanmälan. Vi återkommer med en förfrågan om det skulle bli aktuellt.

Jag behöver hjälp!

Om du behöver hjälp och inte redan har hjälp eller insatser från kommunen, anmäl ditt intresse via länken nedan, så kopplar vi samman dig med en person som vill hjälpa till.

Så här fungerar vårt samarbete med volontärer

Lomma kommun agerar endast som förmedlare av kontakt mellan personer som behöver stöd och personer som erbjuder stödjande insatser. Som volontär kommer du att behöva lämna personuppgifter och visa legitimation. Kommunen ansvarar inte för eventuella konsekvenser kopplade till dessa frivilliga insatser. Var som alltid vaksam och lämna till exempel inte ut kontouppgifter eller ge ut pengar i förväg.

Frågor?

Om du behöver hjälp med att fyllla i formuläret eller har några frågor, hör av dig till Lomma kommuns kontaktcenter på 040-641 10 00 eller via info@lomma.se.

För att undvika att belasta 1177, ring det nationella informationsnumret 113 13, eller besök 1177.se om du har frågor om corona eller covid-19.

Aktuell information från ansvariga myndigheter

Folkhalsomyndigheten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

1177.se Vårdguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster