LUKAS tar emot dina synpunkter

Som kommuninvånare har du möjlighet att kontakta oss med synpunkter, både positiva och negativa, kring den kommunala verksamheten.

För oss är det viktigt att få reda på vad du som invånare eller besökare tycker om vår service och våra tjänster. Det hjälper oss utveckla och förbättra verksamheterna.

Med LUKAS är det lätt att lämna en synpunkt, ett klagomål, ge beröm eller lämna ett förslag till kommunen. Registrera dina synpunkter och fyll i kontaktuppgifter och avsluta med att skicka din synpunkt.

LUKAS står för "Lomma kommun uppmanar kommuninvånarna avge synpunkter".

Gäller ditt ärende en felanmälan?

Om du upptäckt ett fel på till exempel gator, lekplatser, vattenledningar eller dylikt är det inte LUKAS som gäller – gör då istället en felanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Synpunkter på Socialförvaltningens verksamheter?

Om du vill lämna synpunkter som är kopplade till invånare med hjälp, stöd eller omsorg från socialförvaltningen, kan du göra det under synpunkter och klagomål.

Så här fungerar LUKAS

Oavsett om dina synpunkter kommer in via vår webbplats, svarskort, brev eller telefon behandlas de på samma sätt. Alla synpunkter samlas sedan upp i en gemensam databas och besvaras av den som ansvarar för frågan.

Därefter får du ett meddelande om hur ärendet kommer att behandlas (i de fall det finns avsändaruppgifter). Alla synpunkter som inte innehåller kränkande uppgifter publiceras anonymt på vår webbplats.

Andra sätt att lämna synpunkter

Det finns, förutom LUKAS, andra sätt att lämna din synpunkt.

Skicka in svarstalong eller brev

På våra bibliotek, i kommunhusets reception och på andra ställen där du möter den kommunala verksamheten finns en broschyr. Broschyren innehåller, förutom information om LUKAS också ett svarskort som du gratis kan skicka in till kommunen. Det går också bra att skriva ett vanligt brev.

Kontakta oss

Du kan också kontakta oss via Kontaktcenter.
Telefon: 040-641 10 00
Mejl: info@lomma.se

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Susanne Hallberg

Senast uppdaterad: