Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vad är Fairtrade?

Om Fairtrade

Med en vision om en världshandel med rättvisa villkor startades Fairtrade som en oberoende produktmärkning. I länder med utbredd fattigdom får producenter och odlare en chans att skapa en trygg och hållbar tillvaro. Problem idag berör bland annat låga löner, slavliknande arbetsförhållanden och barnarbete.

Intresset och engagemanget från svenska konsumenter fortsätter att öka och exempel på Fairtrade-märkta produkter är kaffe, te, kakao och bananer. När ditt företag väljer att köpa in rättvisa varor gör ni alltså inte bara en viktig skillnad för de som producerat råvaran, ni förmedlar också gentemot konsumenten att ni är ett företag som tar ett socialt och etiskt ansvar i den internationella handeln.

Lomma som Fairtrade City

Lomma kommun blev år 2013 diplomerad till en Fairtrade city och arbetar därför aktivt med dessa frågor. Fairtrade City är en diplomering till kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion och innebär att kommunen lever upp till kriterier som rör rättvis handels-krav i offentlig upphandling, ett aktivt informationsarbete samt ett utbud av Fairtrade-märkta produkter i butik, på serveringsställen och på arbetsplatser. Med detta vill vi skapa en medvetenhet bland konsumenter och företag.

Vi vill bidra till ett förhållningssätt och sprida förståelsen av att ens val kan göra skillnad och är en del av ett större sammanhang.

Vi ser gärna att ni följer med oss på denna resa!

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Elin Fexner
Senast uppdaterad: 2018-09-10