Anmälan: Jag behöver stöd pga covid-19

På grund av situationen med coronavirus (covid–19) råder Folkhälsomyndigheten alla över 70 år att stanna hemma. Även personer i riskgrupperna bör vara försiktiga med att vistas ute.

Har du på grund av detta svårt att handla, hämta mediciner, få hem mat eller gå med hunden?

Det finns många frivilliga i Lomma kommun som vill stödja andra. Genom att anmäla till oss att du behöver stöd, kommer vi att sätta dig i kontakt med en frivillig kraft.

Lomma kommun erbjuder i vanliga fall våra medborgare olika tjänster, aktiviteter och mötesplatser som bidrar till välbefinnande och hälsa. På grund av smittorisk av coronaviruset är mycket av den ordinarie verksamhet inställd. I dessa tider krävs extraordinära insatser. Vi vill gärna hjälpa utsatta riskgrupper med livsnödvändiga insatser genom att samordna och organisera frivilligarbete.

Hur fungerar vårt samarbete med volontärer

Lomma kommun agerar endast som förmedlare av kontakt mellan personer som behöver stöd och personer som erbjuder stödjande insatser. Kommunen ansvarar inte för eventuella konsekvenser kopplade till dessa frivilliga insatser. Var som alltid vaksam och lämna till exempel inte ut kontouppgifter eller ge ut pengar i förväg.

Hjälp med formuläret

Om du behöver hjälp med att fylla i formuläret eller har några frågor, hör av dig till Lomma kommuns kontaktcenter på 040-641 10 00 eller info@lomma.se.

Personuppgifter
Personuppgifter
Jag behöver stöd med
Jag behöver stöd med

Är det något annat du behöver stöd med?
  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anders Åkesson
Senast uppdaterad: 2020-10-01