En utomhusscen för evenemang och
föreningsverksamhet kan verklighet
vid Amfiteatern i Lomma.

Leader Lundaland bidrar med två
miljoner kronor till projektet som
väntas stå klart 2020.

Utomhusscen

Illustrationsbild på hur den nya amfiteatern kan se ut.

Illustrationsbild på hur den nya amfiteatern kan se ut.

En utomhusscen för evenemang och föreningsverksamhet – det blir verklighet vid Amfiteatern i Lomma. Leader Lundaland bidrar med två miljoner kronor till projektet som väntas stå klart vintern 2020. Just nu pågår schaktningsarbeten för att förbereda byggnation av den nya amfiteatern.

Amfiteatern intill stranden vid T-bryggan har tidigare använts som arena för att ordna Dansveckorna. Platsen kommer nu att utvecklas med en permanent scen och läktare. Tanken är att föreningar, privatpersoner, företag och ideella organisationer ska kunna bedriva både vardaglig verksamhet men även kunna genomföra publika arrangemang här.

I projektets förstudie har Lomma kommun engagerat ungdomar och representanter för föreningslivet, näringslivet och Svenska kyrkan för att få in synpunkter.

Målsättningen är nu att skapa en arena där ungdomar som vuxna kan och vill vara spontant fysiskt aktiva. Scenen ska fungera som en kultur- och jämställdhetsfrämjande mötesplats i kommunen. Amfiteatern ska också kunna skapa meningsfulla möten mellan äldre och yngre.

Leader Lundaland bidrar med två miljoner kronor till Amfiteatern och Lomma kommun står för en miljon kronor. Leader Lundaland är en ideell förening som fördelar EU-pengar till projekt med lokal utveckling.

Inspirationsfilm över hur den nya amfiteatern kan komma att se ut.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Christer Carlsson
Senast uppdaterad: 2020-09-08