Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Pilängskolan

Översiktsbild över nya Pilängskolan. Huvudbyggnad med entré syns till vänster.

Mellan- och högstadieskolan Pilängskolan i Lomma håller på att byggas om och byggas till. Skolbyggnaderna ska stå helt klara 2020. Alla barn kan gå kvar i skolan under tiden.

Pilängskolan är en av de största och äldsta i Lomma och har renoverats i flera omgångar, den första delen av skolan byggdes 1954. Nu har man beslutat sig för att inte fortsätta renoveringen utan ska istället riva och bygga nytt.

Ombyggnationen sker i tre större etapper:

  1. Rivning huvudentré, alléköket och kulturskolan. På den platsen byggs istället en trevåningsbyggnad med 18 klassrum för barn i årskurserna 4-9 år. Under tiden kommer specialsalarna och en enplansbyggnad med klassrum att finnas kvar.
  2. De gamla klassrummen rivs när de nya är klara. På den platsen byggs en kulturbyggnad där bland annat musik och kultur ska samlas.
  3. Den stora skolbyggnaden ska vara klar sommaren 2019 och kulturskolan ska vara klar oktober 2020. Sedan rivs de gamla specialsalarna för slöjd och hemkunskap. Utemiljön färdigställs sedan under våren 2021.

Nimab entreprenad AB är utsedd att utföra byggnationen.  

Takstolar Piläng

Pilängskolan i topp! Takstolarna är på plats på den stora skolbyggnaden. Arbetet följer tidplanen och huset beräknas vara klart juni 2019. Aktiviteter som fasadmurning utvändigt, innerväggar och målning är också påbörjade.

Takbild Pilängskolan

Lite på sned. Utsikt över takstolarna.

Huvudentré nya Pilängskolan.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Christer Carlsson
Senast uppdaterad: 2018-11-22