Lomma kommun

E-tjänster

Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Pilängskolan

Översiktsbild över nya Pilängskolan. Huvudbyggnad med entré syns till vänster.

Mellan- och högstadieskolan Pilängskolan i Lomma håller på att byggas om och byggas till. Skolbyggnaderna ska stå helt klara 2020. Alla barn kan gå kvar i skolan under tiden.

Pilängskolan är en av de största och äldsta i Lomma och har renoverats i flera omgångar, den första delen av skolan byggdes 1954. 2017 togs beslut att riva de äldre delarna och bygga nytt. Processen följer den planerade byggplanen och skolbyggnaden ska vara klar till sommaren.

Ombyggnationen sker i tre större etapper:

  1. Rivning huvudentré, alléköket och kulturskolan. På den platsen byggs istället en trevåningsbyggnad med 18 klassrum för barn i årskurserna 6-9 år. Under tiden kommer specialsalarna och en enplansbyggnad med klassrum att finnas kvar.
  2. De gamla klassrummen rivs när de nya är klara. På den platsen byggs en kulturbyggnad där bland annat musik och kultur ska samlas.
  3. Den stora skolbyggnaden stod klar sommaren 2019 och kulturskolan ska vara klar oktober 2020. Sedan rivs de gamla specialsalarna för slöjd och hemkunskap. Utemiljön färdigställs sedan under våren 2021.

Nimab entreprenad AB är utsedd att utföra byggnationen.

Etapp 1 är nu klar. Huvudbyggnaden invigdes i augusti och är i fullt bruk. Rivningen av de gamla klassrummen är klar och etapp 2 fortsätter nu med schaktningsarbete.

Skolelever på studiebesök

Under större delen av mellanstadiet har nuvarande årskurs 6 på Pilängskolan följt bygget av den nya skolan med stort intresse. De har på nära håll fått uppleva rivningen av entré och aula och sen fått se hur den nya skolbyggnaden växt fram. Se filmen från ett av studiebesöken här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nya Pilängskolan

Entrén på nya byggnaden.

Fasad norrsidan.

Fasad norrsidan.

Ljusinsläpp

I vissa rum sitter det ljustunnlar med speglar som släpper in dagsljus.

Elevskåp

Skåp för elevernas tillhörigheter, med usb-uttag.

Takbild Pilängskolan

Lite på sned. Utsikt över takstolarna när de byggdes.

Huvudentré nya Pilängskolan.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Christer Carlsson
Senast uppdaterad: 2019-08-20