Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg

Dubbla stjärnor till skolkök

Åtta personer står uppradade framför en reklamvägg. Flera av dem håller att glas i handen.

Lomma kommuns medarbetare under prisutdelningen. Från vänster i bild: Anna Kalaitzidis, kökschef Fladängskolan, Mattias Larsson, kökschef Rutsborgskolan, Pernilla Sten, kökschef Strandskolan, Ann-Sofie Nilsson, kökschef Löddesnässkolan, Anna Nedin, kökschef Bjärehovskolan, David Gustavsson, kökschef Pilängskolan, Elin Rigo, måltidschef, och Evelina Persson, kökschef Alfredshällskolan.

Våra skolkök uppmärksammades på ett fint sätt när tävlingen Sveriges Offentliga Måltider (före detta White Guide Junior) avgjordes under höstlovsveckan. Tre av våra skolkök belönades med två stjärnor och fyra skolkök fick en stjärna.

Sveriges Offentliga Måltider är den största tävlingen för landets offentliga kök och tanken med stjärnsystemet är att det ska likna Guide Michelin där enbart ett omnämnande i form av en stjärna ska anses vara ett kvitto på en restaurang av riktigt hög klass.

Köken bedöms utifrån helheten. Allt ifrån mat, måltidsmiljö, bemötande, dialog och hållbarhet vägs in. Tävlingen har under året besökt nästan 500 kök och av dessa fick färre än hälften en nominering.

Så här belönades kommunens skolkök:

  • Bjärehovskolan, två stjärnor
  • Rutsborgskolan, två stjärnor
  • Strandskolan, två stjärnor
  • Alfredshällskolan, en stjärna
  • Fladängskolan, en stjärna
  • Karstorpskolan Norra, en stjärna
  • Löddesnässkolan, en stjärna
    Dessa priser är ett bevis på skolornas och skolkökens hårda arbete och engagemang för att erbjuda våra elever en helhet i form av inte bara god undervisning men också god, näringsrik och klimatsmart mat i en trivsam och pedagogisk miljö. Jag är väldigt stolt över våra fina skolmåltider där alla våra kök håller en väldigt hög och stabil nivå, säger Elin Rigo, kostchef.
  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Elin Rigo

Navigera vidare

Arkiv