Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Uppleva & göra, Trafik & resor

Ungdomsbiljett för gymnasieelever

Två flickor på en buss

Är du mellan 16 och 19 år och går på gymnasiet får du en ungdomsbiljett om du är skriven i Lomma kommun. Nu kan du även flytta din biljett till Skånetrafikens app. Ungdomsbiljetten gäller för fritt resande i hela Skåne, dygnet runt, alla veckodagar och under hela kalenderåret.

Ungdomsbiljetten är kostnadsfri och skickas hem till förstaårselever innan skolstart. Om du inte har fått kortet hemskickat en vecka innan skolstart hör du av dig till Kontaktcenter i Lomma kommun.

För att få biljetten måste du vara folkbokförd i Lomma kommun och studera på gymnasiet. Du som är nyinflyttad vänder dig till Kontaktcenter för att få din ungdomsbiljett. Vid flytt till annan kommun gör du en ny ansökan om resekort hos din nya hemkommun.

Biljetten gäller från 1 augusti det år du fyller 16 fram till 31 juli det år du fyller 19. (Om du påbörjar gymnasiet senare eller byter program eller skola, kan biljetten gälla till vårterminen det år du fyller 20 år.)

Ungdomsbiljetten är giltig i hela Skåne, dygnet om, alla dagar i veckan.

Ungdomsbiljetten i app

Samma ungdomsbiljett gäller under hela gymnasietiden, så var rädd om ditt kort! Ett alternativ är att flytta biljetten till Skånetrafikens app. Du måste ha ett mobilt Bank-ID för att genomföra flytten.

Elever som kommer att gå år 2 och 3 i gymnasieskolan kommer inte få ett nytt kort hemskickat, utan ska använda kortet som de har fått för läsåret tidigare. Detta gäller även för elever som har haft en skolbiljett i högstadiet. Om du förlorar ditt kort, behöver du kvittera ut ett nytt mot en avgift på 300 kr.

Följ länken för mer information om din ungdomsbiljett; Skånetrafiken - Skånetrafikens ungdomsbiljett (skanetrafiken.se) Länk till annan webbplats.

OBS! Undvik att ha ungdomsbiljetten tillsammans med betalkort, annars kan det hända att det dras pengar från betalkortet i stället för att resekortet registreras. Ta gärna upp din ungdomsbiljett från plånboken eller annat fodral när du blippar ditt kort

Läs mer om resor till och från gymnasieskola

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Sofie Gunnarsdotter

Navigera vidare

Arkiv