Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Lomma kommuns idrottsföreningar är bäst i landet

Två personer håller var sin innebandyklubba redo för tekning med en innebandyboll mellan klubborna.

Enligt Riksidrottsförbundets statistik är Lomma kommun den mest föreningsaktiva i landet. Förbundet har mätt antalet deltagare och aktiviteter för barn och unga. Lomma kommun får högst siffra både när det gäller flickor och pojkar.

Statistiken grundar sig i det lokala aktivitetsstödet, LOK-stödet. Lomma kommun har 63 LOK-deltagare per 100 invånare i åldern 7-25 år. Den siffran är högst bland landets 290 kommuner. Närmast efter kommer Hammarö kommun, 62, och Vellinge kommun, 59.

Lomma kommun har legat högt i statistiken de senaste åren och även toppat i Skåne, men nu är vi högst i hela landet.

Vi har en bra struktur med verksamhetsytor, idrottshallar och idrottsplatser för föreningar. Sedan har våra föreningar ett tydligt fokus på barn och unga och att alla får vara med. Framgångsfaktorn är att vi har anammat Riksidrottsförbundets strategi 2025, där det är viktigt att alla får vara med och idrotta, säger Michael Tsiparis, kultur- och fritidschef.

I Lomma kommun finns det 40 idrottsföreningar och ungefär lika många föreningar till med kulturföreningar, pensionärsföreningar och intresseföreningar inräknat. De största föreningarna är GIF Nike (fotboll), Lobas (basket), Handbollsklubben Ankaret, Bjärreds Idrottsförening (fotboll) och Simklubben Hajen.

Vilka föreningar som är aktiva i Lomma kommun hittar du i vårt föreningsregister.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Michael Tsiparis

Navigera vidare

Arkiv