Datum: | Nyheter: Kommun & politik, Övergripande

Förtidsröstning öppnar till EU-val och folkomröstning

Valbås på Stationen

Söndagen den 9 juni är det val till Europaparlamentet. I samband med det äger även två kommunala folkomröstningar rum i Lomma kommun. Onsdagen den 22 maj öppnar förtidsröstningen.

Röstkort och information om hur det går till att rösta skickas till dig från Valmyndigheten. Du ska ha fått röstkortet senast 22 maj 2024.

Vallokalerna kommer att ha öppet på valdagen den 9 juni, kl. 08.00-21.00.

Flera valdistrikt i samma lokal

Nytt för i år är att Lomma kommun har ändrat indelningen av valdistrikt och vallokaler. I år kommer vallokalerna att vara förlagda i idrottshallar och flera valdistrikt kommer att ha sin vallokal i samma idrottshall.

Vilket valdistrikt du tillhör och var du ska rösta framgår av ditt röstkort. Ta gärna med dig ditt röstkort, eller kontrollera vilket valdistrikt du tillhör, för att enklare hitta rätt i lokalen. Ta också med legitimation.

Förtidsröstning

Du som vill förtidsrösta kan göra det från och med den 22 maj till och med valdagen den 9 juni 2024.

Förtidsröstning äger rum dels på Kontaktcenter i Stationshuset i Lomma, Järnvägsgatan 7, dels på biblioteket i Bjärred, Folkungavägen 6. Ta med ditt röstkort och legitimation.

Tider för förtidsröstning hittar du under lomma.se/val. Här hittar du även information om budröstning och ambulerande röstmottagning.

Kommunala folkomröstningar

I samband med EU-valet kommer två kommunala folkomröstningar att hållas. Den ena folkomröstningen handlar om beslutet att bygga gymnasieskola och kommunhus i Lomma. Den andra handlar om förskoleklasser. Mer information, korta filmer och länkar hittar du på: lomma.se/folkomröstning

Rösträkning

Den preliminära rösträkningen av EU-valet samt den slutliga rösträkningen av de två kommunala folkomröstningarna i Lomma kommun äger rum onsdagen den 12 juni 2024 kl. 09.30 i Sessionssalen på Smedjevägen 3 i Alnarp.

Rösträkningen sker i följande ordning:

  1. EU-valet
  2. den kommunala folkomröstningen om gymnasieskola/kommunhus
  3. den kommunala folkomröstningen om förskoleklasser

Rösträkningen är offentlig. Resultatet kommer även att publiceras på lomma.se

Läs mer

Information och fakta om hur valet går till i Lomma kommun hittar du under lomma.se/val

Information om folkomröstningens frågor hittar du under lomma.se/folkomröstning

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Maria Zingmark

Navigera vidare

Arkiv