Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Uppleva & göra, Jobb och företagande, Övergripande

Vill du hjälpa en medmänniska? Anmäl intresse för vår nystartade volontärverksamhet!

Frälsarkrans i rött och vitt

Det är många människor som upplever ofrivillig ensamhet. Därför bjuder den förebyggande hälsofrämjande verksamheten in till en ny aktivitet som främjar gemenskap och frivilligt engagemang.

Den Förebyggande hälsofrämjande verksamheten bjuder nu in kommuninvånarna till en nystartad volontärverksamhet. Att vara volontär innebär en möjlighet att vara delaktig i att minska ofrivillig ensamhet och bidra till aktiviteter för andra.

Att välja att bli volontär kan ha många orsaker, men det som oftast förenar är en vilja att göra något för någon annan. Många volontärer beskriver att just glädjen i att kunna bidra till att skapa meningsfulla aktiviteter och givande gemenskap är livgivande både för den enskilde såväl som för volontären, berättar Ulrika Hjelm Clausen, enhetschef, och fortsätter;

Många, både yngre och äldre, är drabbade av ofrivillig ensamhet. Genom att delta i volontärverksamhet erbjuds en möjlighet att träffas och umgås med andra. För någon kan volontärskap vara en väg in i arbetslivet och för en annan kan det vara en positiv och meningsfull sysselsättning som pensionär. Vår erfarenhet är oavsett att det skapar en värdefull känsla av gemenskap både hos volontär och hos deltagare i aktiviteten.

Vad gör man som volontär?

Volontäruppdrag erbjuds i både Lomma och Bjärred och kan variera. Några exempel på hur man kan hjälpa till är att cykla parcykel, vara med som lunchsällskap, hjälpa till på Mötesplatserna som samtalspartner, spela i orkester eller hjälpa till i Lilla Butiken på Havsblick, Vintage och kuriosa. Deltagarna kan även komma med egna förslag på aktiviteter.

Hur mycket eller lite du vill engagera dig och vad du vill göra bestämmer du själv. Varje insats är uppskattad!

Volontärverksamheten samordnas av Förebyggande Hälsofrämjande verksamhet i samarbete med Kultur och fritid.

Informationsmöte

För dig som är intresserad och vill veta mer, anordnas ett informationsmöte den 13 juni, kl. 18.00 på Mötesplats Havsblick, Centrumgatan 4 i Lomma. Där berättar vi mer om vad det innebär att vara volontär i Lomma kommun.

Välkommen att läsa mer och anmäla intresse till både informationsmöte och att vara volontär under Volontärverksamheten

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Hjelm Clausen

Navigera vidare

Arkiv