Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg

Bokpicknick sätter fokus på läsning för barn

En grön griffeltavla med fyra barnböcker på och med två gosedjur vid fötterna. I bakgrunden syns föräldrar och barn som har samlats på förskolans gård.

Måndagen den 29 maj ordnades ”Bokpicknick” för barn, föräldrar och pedagoger på Pilängens förskola i Lomma. Bokpicknicken är ett samarbete mellan förskola och bibliotek med syftet att inspirera till och sätta fokus på bokläsningen för våra barn.

Vårdnadshavare och barn på Pilängens förskola hade bjudits in. På plats fick de se Charlotte Holmström Hedgate och Lena Rodman från våra bibliotek ge boktips och dramatisera en saga.

Initiativet till pickniken togs av förskolans personal i samarbete med biblioteket. Ett samarbete som tidigare resulterat i ett kapprumsbibliotek på förskolan och en kombinerad sommaravslutning och bokpicknick tillsammans med bibliotekarierna Charlotte Holmström Hedgate och Lena Rodman.

Vi vill inspirera till och belysa vikten av att läsa högt för barn och ge inspiration till att dela härliga lässtunder tillsammans med barnen. Att ta del av litteratur och högläsning är väldigt viktigt för barns språkutveckling. Det är också trevligt att gemensamt fira sommaren och belysa vikten av att läsa högt för barn. Det finns så många fina spännande och roliga barnböcker att låta barnen ta del av, säger förskolans rektor Eva Böttern.

På Pilängens förskola är sagor, högläsning och berättande i fokus även i den dagliga verksamheten. Det kan till exempel vara samtal om böcker, projekt om olika författare och dramatiserade sagor.

Vi gör även lärmiljön spännande till högläsning. Till exempel har vi ett sagoträd på förskolegården där vi sitter och läser sagor tillsammans, säger Eva Böttern.

Böcker ligger på ett bord, en med titeln "Läs med ditt barn". I bakgrunden sitter barn och vårdnadshavare och lyssnar på en dramatiserad saga.
  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Eva Dahlberg

Navigera vidare

Arkiv