Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

En månad kvar till Kulturfesten

Bildkollage med tre foton. Det första är en svartklädd kvinna som håller ena handen på sin stora svarta hatt. Det andra är en kvinna i blå tröja som sitter avslappnat och håller i en kaffekopp. Det tredje är en tjej i lila klänning som tittar drygt in i kameran.

Kulturfesten innehåller bland annat trolleri med Malin Nilsson, konst med Love Terins och sång med Kiana. Foto: Tom Wall, Love Terins och Victoria Zahmatkesh

Lördagen den 17 juni är det dags för Kulturfest Bjärred Lomma. Årets kulturfest går att uppleva både i Bjärred och Lomma. I Bjärred sker mycket på nya Bjärreds torg som samtidigt invigs. I Lomma är området vid Amfiteatern festivalområde.

Kulturfesten hyllar det lokala kulturlivet och erbjuder samtidigt högaktuella akter på scen. I årets program finns bland annat artisterna Kiana, Samira Manners, Antonio D och magikern Malin Nilsson. Konstnären Love Terins med rötter i kommunen, ställer ut sina målerier vid Amfiteatern och håller även workshops i konst för unga upp till 18 år.

Hela programmet kommer du att kunna ta del av på lomma.se inom kort. Det kommer även att skickas ut till alla hushåll i kommunen som en bilaga till Lokaltidningen den 3 juni. Håll utkik i brevlåda och brevinkast!

Lomma kommun är huvud­arrangör i samarbete med föreningar och privata aktörer. Förhoppningen är att skapa en pulserande stämning i mötet mellan människor, publik och kultur.

Invigning av nya Bjärreds torg

De senaste åren har centrala Bjärred genomgått en stor förändring. Under Kulturfesten den 17 juni är det dags att inviga nya Bjärreds torg. Torget som började byggas i höstas står nu färdigt för att ta emot oss och våra nyfikna sinnen.

Det nybyggda bågformade flerbostadshuset ramar in torget och skapar en ny social yta för de spontana mötena, de soliga besöken på uteserveringen eller som under Kulturfesten – kultur och evenemang. Från och med nu fylls platsen med liv och rörelse, och vad hade kunnat vara ett bättre tillfälle att inviga torget än en Kulturfest?

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Moa Briem

Navigera vidare

Arkiv