Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Äldreomsorg

Informationsträffar för dig som är ny i anhörigrollen i april och maj

Hjälper du någon i din närhet som är äldre eller långvarigt sjuk, fysiskt eller psykiskt? Då kan du få hjälp av Anhörigstödet. Besök gärna någon av våra informationsträffar om du vill veta mer.

Anhörigstödet vänder sig till dig som hjälper och stödjer någon i din närhet som kan vara äldre eller långvarigt sjuk, fysiskt eller psykiskt. Vi fokuserar på din situation som anhörig för att underlätta för er båda. Anhörigstödet erbjuder bland annat:

  • Enskilda stödsamtal till anhöriga
  • Avlösning i hemmet
  • Anhörigcafé
  • Kunskap och stöd vid behov av kontakt med kommunen eller annan verksamhet

Informationsträffar för dig som är ny i anhörigrollen

Välkommen till informationsträffar om du är "ny" i anhörigrollen eller inte vet var du ska vända dig med dina frågor. Vi kommer bland annat att berätta om hur vi kan hjälpa dig och var du kan vända dig i olika frågor. I vår erbjuder vi följande datum:

  • Torsdagen den 13/4, kl. 17.00-18.30
  • Onsdagen den 3/5 kl. 14.00-15.30
  • Onsdagen den 10/5, kl. 17.00-18.30

Plats: Anhörigstödet, på Havsblick, Centrumgatan 4 i Lomma.

Du anmäler dig till oss per telefon 040-641 16 50 eller via e-post: anhorigstodet@lomma.se

Entré till byggnad i gult. Entrén består av glasdörrar och glaspartier med ramar i grått.

Havsblick i Lomma.

Anhörigstödet utgår från Havsblick i Lomma, men vi kan även komma hem till dig vid behov, det bestämmer vi tillsammans. (Personen som du stödjer ska bo i Lomma kommun.) Välkommen att kontakta oss!

Samtalsgrupper

Vi erbjuder även anhöriggrupper under våren. Välkommen att anmäla er, grupperna startar fortlöpande. Kontakta oss gärna så berättar vi mer:

Samtalsgrupp för anhöriga

I våra samtalsgrupper ges möjlighet att träffa andra som delar liknande erfarenheter. Vi ses vid fem tillfällen under enkla former, fikar och talar med varandra om hur vi har det och ger varandra råd, tips och stöttning.

Anhöriggrupp psykisk ohälsa

Stödjer du någon vuxen i din närhet som lider av psykisk ohälsa? Kanske känner du att du skulle behöva stöd för egen del, och träffa andra som är i liknande situation som du själv. Gruppen ordnas av Anhörigstödet i samarbete med socialpsykiatrin.

Leva vidare-grupp

Har du nyligen mist en närstående? Anhörigstödet bjuder nu in dig till en samtalsgrupp med fem tillfällen. I andras ord och känslor kan vi känna igen oss själva. Detta är en liten grupp för er som blivit ensamma.

Läs mer om Anhörigstödet

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Hjelm Clausen

Navigera vidare

Arkiv