Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö, Bibliotek, Övergripande

Låna en elmätare och hitta energitjuvarna i ditt hem

Kommunens energi- och klimatrådgivare heter Jörgen Andersson, Sara Östberg och Simon Svendler.

Kommunens energi- och klimatrådgivare heter Jörgen Andersson, Sara Östberg och Simon Svendler.

Nu kan du låna en elmätare på biblioteken i Lomma och Bjärred. Du lånar med ditt lånekort från biblioteket och under en vecka kan du sedan utforska energianvändningen i ditt hem.

Under förra året tredubblades kontakten med kommunens energi- och klimatrådgivare. Många frågor handlade om hur man kan minska sin energianvändning och efterfrågan på att låna elmätare från kommunen var stor. Men nu är det möjligt genom ett samarbete med biblioteken i Lund. Med elmätaren kan du enkelt se hur mycket el en apparat använder och på så vis hitta och bli av med onödiga energitjuvar, säger Sara Östberg, energi- och klimatrådgivare i Lomma kommun.

Enkelt att låna – och mäta

Att låna en elmätare på biblioteket är lika enkelt som att låna en bok. Du använder ditt lånekort och kan sedan låna elmätaren under en vecka. Om du inte har något lånekort, kan du enkelt och kostnadsfritt skaffa ett på biblioteket. Att mäta är inte heller svårt. Du stoppar in elmätaren i ett uttag och därefter kopplar du valfri apparat till elmätaren.

Elmätarna kommer att finnas till utlån på biblioteken i Lomma och Bjärred från och med 7 mars. Om det inte finns någon mätare tillgänglig på det bibliotek som ligger närmast dig, går det bra att reservera en mätare på samma sätt som du reserverar böcker. Reservationen kostar ingenting. Det enda du behöver är ett lånekort och du får ett meddelande när elmätaren finns att hämta.

Vill du veta mer?

Om du har frågor om hur du lånar elmätare på ditt bibliotek, kontakta Lomma bibliotek på 040-641 13 73 eller Bjärreds bibliotek på 040-641 17 93.

Vill du veta mer om kommunens energi- och klimatrådgivare? Klicka här!

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Lovisa Liljenberg

Navigera vidare

Arkiv