Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö, Jobb och företagande, Övergripande

Miljöenheten erbjuder utbildning om hygien och egenkontroll

Barberare med rakkniv

Miljöenheten i Lomma kommun planerar just nu för att anordna en kostnadsfri utbildningsdag om hygien och egenkontroll under hösten 2023. Detta gäller för de verksamheter som idag erbjuder, eller som funderar på att i framtiden erbjuda, behandling med stickande eller skärande instrument i Lomma kommun.

Stickande eller skärande instrument innebär bland annat skalpeller, akupunkturnålar, lansetter, piercingverktyg, engångskassett för öronhåltagning, nagelbandspushers, kniv och hyvel. Exempel på verksamheter som kan använda sig av stickande eller skärande instrument är hudvårdare, fotvårdare, barberare, akupunktörer, tatuerare och nagelterapeuter.

Till dig som driver en hygienisk verksamhet

Vi på Miljöenheten delar din målsättning om att alla kunder ska erbjudas en säker behandling med minskad risk för infektioner och skador. Vi vill därför i år fokusera lite extra på att stötta dig i din verksamhet genom att erbjuda en kostnadsfri utbildningsdag om hygien och egenkontroll.

Utbildningsmaterialet tar bland annat upp:

  • Metoder för rengöring, desinficering och sterilisering
  • Beskrivning och förklaring av smittvägar
  • Risker för olägenhet för människors hälsa under behandlingar med stickande/skärande instrument
  • Arbetshygien inklusive grad av rengöring
  • Rengöring av behandlingsplats och risker för kontaminering.

Anmäl ditt intresse

Låter detta intressant? Lämna din intresseanmälan redan idag! För att vi ska kunna boka föreläsare och lokal vill vi få ta del av din intresseanmälan senast onsdagen den 15 mars. Din intresseanmälan är inte bindande.

Klicka här för att anmäla ditt intresse: Intresseanmälan – utbildning om hygien och egenkontroll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Helene Blom

Navigera vidare

Arkiv