Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Bygga bo & miljö, Övergripande

Nu öppnar anmälan till årets Skräpplockardagar

Glada unga människor som plockat skräp på Skräpplockardagarna

Idag, 1 mars, öppnar anmälan till Håll Sverige Rents skräpplockardagar! Anmäl din arbetsplats, skola eller förening och plocka skräp tillsammans med tusentals andra. I år genomför Lomma kommun Skräpplockardagarna under vecka 19.

Skräpplockardagarna är en aktivitet där vi tillsammans plockar skräp och samtidigt lär oss om nedskräpningens konsekvenser och lösningar. Det kostar ingenting att delta och alla kan vara med!

Med Skräpplockardagarna stärker vi känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. Genom att vara med väcker vi engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling. Många förskolor, skolor, privatpersoner och tjänstemän på kommunen brukar delta i kampanjen.

Plocka skräp under vecka 19

Lomma kommun genomför Skräpplockardagarna under vecka 19, mellan den 8 – 12 maj. Under Skräpplockardagarna hjälper Lomma kommun tillsammans med PEAB till med att samla in det upplockade skräpet. Mer information om det hittar du här – Skräpplockardagarna på lomma.se

Inga påsar i årets kampanj

Tidigare år har deltagare kunnat beställa påsar från Håll Sverige Rent. I år kommer vi i stället uppmana till att använda påsar som redan finns i verksamheten, hemma eller på annan plats. Den bästa plastpåsen är den som används flera gånger!

Anmälan och mer information

Har du frågor eller vill ha mer information om Skräpplockardagarna, kontakta Erik Hallgren på erik.hallgren@lomma.se

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Anna Hedlund

Navigera vidare

Arkiv