Datum: | Nyheter: Uppleva & göra, Trafik & resor, Övergripande

 Ändringar i tidtabellen för buss 139 och 132

Två tonåringar sitter bredvid varandra på en buss och pratar och skrattar.

Den 11 december börjar Skånetrafikens nya tidtabell att gälla. För oss i Lomma kommun medför det främst ändringar på linje 139 mellan Lund och Malmö via Lomma och Alnarp, men även justeringar på linje 132 mellan Löddeköpinge och Malmö via Lomma och Bjärred.

Linje 139

Från den 11 december kommer buss 139 mellan Malmö och Lund att avgå från Värnhemstorget i stället för Malmö C. För den som i dagsläget åker linjen till eller från Malmö C, innebär det ett extra byte på Värnhemstorget.

Mitt på dagen kommer vissa turer även förkortas och då köra mellan Lund och Lomma och sedan inte fortsätta till Malmö. Från Lomma kan du resa vidare till Malmö med linje 132 eller Pågatågen.

Kommunen har förståelse för att dessa förändringar kan innebära en svårare pendling för våra invånare, vilket vi inte ser positivt på. Vi håller därför en uppföljande dialog med Skånetrafiken om detta.

Linje 132

Tidtabellen justeras för bättre punktlighet.

Pågatåg

Vi återkommer om eventuella ändringar i tågtidtabeller, då dessa inte är färdiga än.

Har du frågor?

För mer information om den nya tidtabellen hänvisar vi till Skånetrafikens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och kundservice Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ulrika Håkansson Ström

Navigera vidare

Arkiv