Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp, Övergripande

Lomma kommun uppmärksammar Orange Day

Orangea tulpaner

Den 25 november är det Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, även kallad Orange Day. Lomma kommun uppmärksammar dagen, som instiftades av FN, genom att belysa platsen utanför biblioteket i färgen orange.

Fredag den 25 november är internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor. Under dagen uppmanar FN hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Därför kommer Lomma kommun belysa platsen utanför biblioteket i Lomma i färgen orange. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor.

Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor den 25 november instiftades av FN:s generalförsamling år 1999, som en påminnelse om Deklarationen om avskaffande av våld mot kvinnor. Orange Day kampanjen startades år 2008 för att uppmärksamma dagen. Världen över lyses kända byggnader upp i orange, människor bär något orange och engagerar sig genom att anordna event och manifestationer för att uppmärksamma våld mot kvinnor.

Historien bakom Orange day

UN Women Sverige Stoppa våld mot kvinnor och flickor Länk till annan webbplats.

Om du eller någon annan är utsatt

Våld mot kvinnor är en allvarlig kränkning av de mänskliga rättigheterna och drabbar kvinnor oavsett religiös- eller etnisk tillhörighet, social status eller geografisk plats.En av tre kvinnor i världen utsätts för våld under sin livstid och detta sker oftast innan för hemmets väggar och av en partner eller nära anhörig. Är du eller någon i din närhet utsatt? Läs mer om var du kan vända dig, under Våld i nära relation. Länk till annan webbplats.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Karolina Jensen

Navigera vidare

Arkiv