Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Bygga bo & miljö

Nya Bjärehovskolan invigd!

Bandet klipps av representanter för elevrådet tillsammans med Fredrik Karström, ordförande barn- och utbildningsnämnden.

Representanter från elevrådet fanns på plats för att klippa det ceremoniella bandet. Här får de hjälp av Fredrik Karström, ordförande barn- och utbildningsnämnden. Längst till vänster står Bjärehovskolans rektor Susanne Haglind och i bakgrunden skymtar Roberto Citterio, förvaltningschef.

Fredagen den 18 november invigdes nya Bjärehovskolan i Bjärred. Byggnaden är totalt 3 500 kvadratmeter stor och rymmer 14 klassrum och fyra slöjdsalar, fördelat på två plan. Den 23 november blir det öppet hus.

Det är med stor glädje som vi nu äntligen kan inviga den nya F-6-delen på Bjärehovskolan. Med dessa nya lokaler får både personal och elever moderna närmiljöer anpassade för modernt lärande. Den nya skolbyggnaden kommer därtill att tjäna hela Bjärehovsområdet väl, säger Fredrik Karström, ordförande barn- och utbildningsnämnden.

Den nya skolbyggnaden som började byggas i april 2021 står nu redo att ta emot elever och skolpersonal. Det innebär att nuvarande F-6- och slöjdbyggnaden nu rivs och den provisoriska paviljongen kan tas bort.

Vi ser verkligen fram emot att arbeta i våra nya lokaler som ger våra elever allt de kan önska av god arbetsmiljö och de bästa av förutsättningar för att känna lust att lära och nå sin fulla potential, säger Susanne Haglind, rektor vid Bjärehovskolan.

Efter inledande saxofonfanfar hölls det tal av Charlott Enocson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, Fredrik Karström, ordförande i barn- och utbildningsnämnden och skolans rektor Susanne Haglind. Efteråt bjöds det på fika i både klassrum och personalrum för att fira att den fina nya Bjärehovskolan nu är invigd.

Utemiljön klar våren 2023 – utformas av elever

Även skolgården går igenom en förvandling för att främja lek, rörelse och dessutom ge nya möjligheter till undervisning utomhus. Arbetet med utemiljön pågår fortfarande och beräknas färdigställas i vår. Arbetet med utformningen av utemiljön har skett tillsammans med skolans elevråd.

Öppet hus

Onsdagen den 23 november, kl. 17.00-19.00 bjuder skolans personal och projektledare in allmänheten till Öppet hus för att visa upp den nya skolan. Varmt välkommen!

Läs mer om den nya Bjärehovskolan

Drönarbild av nya Bjärehovskolan

Nya Bjärehovskolan

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Christer Carlsson

Navigera vidare

Arkiv