Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Uppleva & göra, Kommun & politik

Volontär från Frankrike på fritidsklubbarna

Océane Dommanget på Långa bryggan i Bjärred

Océane Dommanget på Långa bryggan i Bjärred

Under ett år kommer Océane Dommanget från Frankrike att delta i ett projekt för unga i Europa, på fritidsgården Centralen i Lomma.

Sedan september är det Lomma kommun som gäller för Océane Dommanget från Frankrike. Océane har lämnat Frankrike och studier i Paris för att under ett års tid delta i ett projekt för Lomma kommuns räkning, på fritidsgården Centralen. Hon kommer även att vara verksam på Karstorp- and Fladängskolan.

Jag är här för att lära mig, det är fantastiskt att upptäcka nya kulturer och träffa nya människor, säger Océane, som tidigare har studerat inredningsarkitektur och design i Paris.

Jag älskar att resa och har arbetat många somrar som ungdomsledare. Den här möjligheten var en perfekt kombination för mig att se något annat och utvecklas på samma gång.

I uppdraget ligger att coacha och lära känna barnen och ungdomarna i den dagliga verksamheten, men även att motivera och engagera ungdomars deltagande i internationella projekt såsom Erasmus+ och Europeiska Solidaritetskåren. Océane kommer bland annat att leda gruppaktiviteter för barn och ungdomar samt hålla i interkulturella temakvällar på fritidsgårdarna med och för ungdomarna.

Océane Dommanget och Pia Alexius.

Océane Dommanget och Pia Alexius

Konst är en stor del av mitt liv, både att besöka museum och att rita, måla och skapa nya saker. Även ekologi ligger mig väldigt varmt om hjärtat, jag försöker vara uppmärksam på världen omkring oss, berättar Océane.

Det här är tredje året som vi tar emot en volontär från Europa. Förra gången begränsade pandemin kontakten med ungdomarna, men nu hoppas vi kunna genomföra fler aktiviteter tillsammans, säger Pia Alexius, områdeschef Centralen.

Vad är Europeiska Solidaritetskåren (ESC)?

Europeiska Solidaritetskåren (European Solidarity Corps) är ett initiativ från Europeiska unionen som skapar möjligheter för ungdomar att volontärarbeta eller arbeta i projekt i sitt eget land eller utomlands. Unga personer mellan 18 och 30 år ges möjlighet att vara volontärer mellan två och tolv månader i projekt som ska gynna samhällen och människor runt om i Europa.

Europeiska Solidaritetskåren syfte är att främja solidaritet i det europeiska samhället och engagera ungdomar och organisationer i olika aktiviteter.

För ytterligare information besök: mucf.se/europeiskasolidaritetskaren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Pia Alexius

Navigera vidare

Arkiv