Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Övergripande

Spänningssökarna 2022

Robot spänningssökarna

Spänningssökarna är en tävling för elever i årskurs 9, med syfte att öka kunskaper kring energi och miljö. Eleverna tävlar om att skapa innovativa lösningar på ett valt tema, som i år är "Världen 2032". Även i år är en klass från Lomma i final.

Under året har klasserna i tävlingen fått lämna in innovativa lösningar på årets tema "Världen 2032". Bidragen har sedan bedömts i olika omgångar av representanter både från Kraftringen, allmänheten och olika jurygrupper

26 november är det dags för final i årets upplaga av spänningssökarna. Till final från Lomma kommun gick klass 9C från Pilängskolan. Klass 9C tävlar med bidraget Fram-tidvatten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Deras idé är att ta vara på tidsvattnets rörelse för att skapa elektricitet på ett hållbart sätt.

Nästa steg i tävlingen är att finslipa bidraget innan en jury senare i höst ska bedömma finalbidragen. Första pris i årets tävling är 100.000 till klasskassan som sedan ska användas till en pedagogisk upplevelse. I år är det inte bara första platsen som ger pengar i klasskassan, alla finalister vinner. De som går till final är garanterade minst 10 000 kr.

Vad är Spänningssökarna?

Spänningssökarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. anordnas av energibolaget Kraftringen. Syftet är att öka elevernas kunskaper kring energi och miljö, samtidigt som de får använda sin kreativitet till att ta fram innovativa lösningar på temat hållbar energi. Spänningssökarna ska ses som ett roligt, inspirerande och utmanande komplement till den ordinarie undervisningen.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Sofi Lindberg

Navigera vidare

Arkiv