Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Omsorg & hjälp, Uppleva & göra

ABC-tonår: Nya kurser för föräldrar till tonåring

Kvinna tröstar ung man

Nu finns en ny chans för tonårsföräldrar att få stöd i sitt föräldraskap genom att delta i en studie om föräldragrupper och online-stöd, med start den 18 oktober.

Alla föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med tonåringar hemma kan nu anmäla sig till ett forskningsprojekt som är initierat av Karolinska institutet.

I projektet kommer deltagarna antingen att delta i en föräldragrupp som kallas ABC-tonår eller gå en kurs online som kallas Föräldrawebben. Båda utbildningsalternativen leds av behandlare från Lomma kommuns öppenvård.

Syftet med både ABC-tonår och Föräldrawebben är att stärka relationen mellan förälder och tonåring och bidra till att tonåringen mår bra.

ABC-tonår eller Föräldrawebben?

Forskarna kommer att dra lott för att avgöra om deltagarna ska delta i ABC-tonår eller Föräldrawebben. Innan och efter studien kommer alla deltagare, och även de tonåringar som vill, svara på enkäter online.

Hösten 22 startar kursen den 18 oktober. Sista anmälningsdag är den 11 oktober.

De deltagarna som hamnar i ABC-tonårsgruppen kommer att träffas i Öppenvårdens lokaler, Esplanaden 15 C, Lomma, kl.15.30-18.00 cirka.

Behandlare Daniel Hall och Björn Berglund.

Behandlare Daniel Hall och Björn Berglund.

Vill du veta mer eller anmäla dig?

Gå till www.ipsykologi.se/13-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information och möjlighet att anmäla dig till projektet.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Camilla Levison

Navigera vidare

Arkiv