Datum: | Nyheter: Kommun & politik, Övergripande

Högst valdeltagande även i år!

Valsedlar

Stort TACK till alla som på olika sätt bidragit till genomförandet av de allmänna valen den 11 september. Även om valdeltagandet sjönk lite i landet, ligger fortfarande Lomma kommun i topp med högst antal röstande i riksdagsvalet.

Trots bitvis långa köer var intresset för att rösta stort i kommunen. Hela 89,1 procent av invånarna i Lomma kommun röstade i Riksdagsvalet, vilket var högst i hela landet. I genomsnitt landade röstdeltagandet i landet på 84,2 procent.

Nu är även den så kallade onsdagsräkningen genomförd, då valnämnden räknar de röster som inte hann fram till vallokalerna under valdagen. Här ingår de förtidsröster som lämnats i andra kommuner under valhelgen, men även brevröster från utlandet och röster från ambassader.

Det slutliga valresultatet för kommunfullmäktige presenteras först när samtliga länsstyrelser har genomfört den slutliga rösträkningen, vilket beräknas till cirka två veckor efter valdagen.

Se de preliminära resultaten på: resultat.val.se/val2022 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Övrig information och fakta om valet hittar du på Valmyndighetens hemsida: val.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Preliminär mandatfördelning Lomma kommun

PARTI

2014

2018

2022

Moderata samlingspartiet

21

18

19

Arbetarepartiet-Socialdemokraterna

10

8

8

Fokus Bjärred

-

5

5

Sverigedemokraterna345

Liberalerna

5

4

3

Centerpartiet

2

3

2

Miljöpartiet de gröna

3

2

2

Kristdemokraterna

1

1

1

(totalt 45 mandat)

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Maria Zingmark

Navigera vidare

Arkiv