Datum: | Nyheter: Bygga bo & miljö, Trafik & resor

Ansökan om att etablera publika laddplatser är öppen

Laddstrategi

Nu kan aktörer som är intresserade av att sätta upp publika laddstolpar på kommunens parkeringsplatser lämna in sin intresseanmälan. Ta del av laddstrategin som innehåller bland annat villkor för att etablera laddplatser och förslag på platser som kommunen ser som lämpliga.

Andelen laddbara fordon har ökat kraftigt de senaste åren och med det ökar behovet av laddning. Att öka förutsättningarna för att kunna köra fossilfritt är del av Lomma kommuns energi och klimatplan.

Samhällsbyggnadsnämnden antog för någon vecka sedan en strategi för hur Lomma kommun ska jobba med publik laddning av elfordon. Syftet är att främja att fler laddplatser anläggs i kommunen. Nu har laddstrategin vunnit laga kraft och aktörer som är intresserade av att sätta upp publika laddstolpar på kommunens parkeringsplatser kan lämna in sin intresseanmälan. 

Laddstolpar på privat mark

Är du som privatperson, bostadsrättsförening eller företagare intresserad av att sätta upp laddstolpar på egen mark? Då finns stöd och råd att få genom den kommunala Energi och klimatrådgivningen Länk till annan webbplats..

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Linnea Folkesson

Navigera vidare

Arkiv