Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Snart släpps biljetterna till höstens program på biblioteken

En ung solbränd mörkhårig kvinna i blå jeansskjorta med ansiktet lutat i handen och blicken fäst in i kameran.

Bianca Kronlöf kommer till Kulturskolans blackbox på Pilängskolan i Lomma den 15 september. Foto: Thron Ullberg

Våra bibliotek erbjuder ett spännande och varierat utbud under hösten. Bland författarbesöken finns komikern och feministen Bianca Kronlöf och Lundaförfattaren Helena Thorfinn. Lördagen den 20 augusti släpps både programmet och biljetterna.

Biblioteken erbjuder en varierad höst. Komikern/författaren/feministen Bianca Kronlöf intar blackboxen på Pilängskolan i Lomma redan den 15 september och följs den 19 september på Stationen 2.0 i Bjärred av Lundaförfattaren Helena Thorfinn som tar oss till Burma/Myanmar som är miljön i hennes senaste bok.

Den 3 oktober gör historikern Katarina Harrison Lindbergh upp med myten om den galne (?) Erik XIV (Bjärred), deckarduon Olséni & Hansen kommer till Lomma den 13 oktober och litteraturvetaren Paul Tenngart berättar om sin biografi om Birgitta Stenberg i Lomma den 17 oktober.

Det blir också fotboll! Den 24 oktober besöker Leif Lindberg, fd internationell linjedomare, Stationen 2.0 i Bjärred. Han ska prata om uppdraget han fick av Fifa och Uefa att komma tillrätta med kaoset i den grekiska fotbollen. Utöver detta kan man på biblioteken få lyssna på föredrag i många skilda ämnen – från Systrarna Brontë till vandringar i Alnarpsparken, storkar, dahlior, författardebutant, att leva med demenssjukdomar, gästgivargårdar i Lomma. Bokcirklar i olika former erbjuds också, liksom högläsning/Kura skymning under Nordiska litteraturveckan den 14 november.

Höstens stora familjeevenemang blir Mysteriekvällarna på biblioteken den 19 november (Bjärred) och den 20 november (Lomma) då teatergruppen Svea spelar upp ett morddrama som publiken löser med hjälp av olika ledtrådar. Från 11 år.

Mer om detta går att läsa i höstens program som finns att hämta i tryckt form på våra bibliotek från den 20 augusti. Varje programpunkt finns redan upplagd på bibliotekens hemsida Länk till annan webbplats..

Från och med den 20 augusti går det också att boka biljetter till de evenemang som kräver det.

Varmt välkomna till bibliotekens evenemang i höst!

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Susann Ek

Navigera vidare

Arkiv