Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Omsorg & hjälp, Uppleva & göra

ABC-tonår: Nya kurser för föräldrar till tonåring

Ungdomar som tar selfies

Genom att delta i en studie om föräldragrupper och online-stöd för tonårsföräldrar, kan du få stöd i ditt föräldraskap.

Alla föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med tonåringar hemma kan nu anmäla sig till ett forskningsprojekt som är initierat av Karolinska institutet.

I projektet kommer deltagarna antingen att delta i en föräldragrupp som kallas ABC-tonår eller gå en kurs online som kallas Föräldrawebben. Båda utbildningsalternativen leds av behandlare från Lomma kommuns öppenvård.

Syftet med både ABC-tonår och Föräldrawebben är att stärka relationen mellan förälder och tonåring och bidra till att tonåringen mår bra.

ABC-tonår eller Föräldrawebben?

Forskarna kommer att dra lott för att avgöra om deltagarna ska delta i ABC-tonår eller Föräldrawebben. Innan och efter studien kommer alla deltagare, och även de tonåringar som vill, svara på enkäter online.

Under hösten kommer utbildningen att erbjudas i två omgångar, en med start i september och en med start i november. Sista anmälningsdag för kursen med start i september är den 30 augusti.

Om du skulle hamna i gruppen som ska delta i ABC-tonår kommer ni att träffas i Stora Sessionssalen i Lomma kommunhus, Hamngatan 3. Den första omgångens träffar är planerade till : 6/9, 20/9, 4/10 och 18/10, kl. 15.30-18.00.

Behandlare Daniel Hall, Björn Berglund och Josefine Karlsson.

Behandlare Daniel Hall, Björn Berglund och Josefine Karlsson.

Vill du veta mer eller anmäla dig?

Gå till www.ipsykologi.se/13-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information och möjlighet att anmäla dig till projektet.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Camilla Levison

Navigera vidare

Arkiv