Datum: | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö

Rensning av tång vid våra badplatser

Rensning av tång

I Lomma kommun har vi en 21 kilometer lång kuststräcka med fyra utpekade badstränder. För att hålla hög en standard på dessa platser sker kontinuerlig rensning av tång och skräpplockning för hand.

Under badsäsongen rensar vi dagligen stränderna vid Hamnhusen, Lomma Beach, Habo Ljung och Långa bryggan på ilandfluten tång. Vi vet om att det inte är så härligt med tång som ligger i vattenbrynet, med på grund av regler kring vattenverksamhet är det inte tillåtet att rensa tång som fortfarande ligger i vattnet.

Stranden kommer även att harpas för att bli så fin som möjligt. Harpning innebär att vi rensar sanden från större stenar och främmande material. Detta kommer att ske löpande.

Likt föregående säsonger har vi placerat ut extra sopkärl vid våra badplatser. Om dessa trots allt skulle ha hunnit bli fulla är vi tacksamma om du tar med ditt skräp hem igen. Soptunnor som inte går att stänga locket på blir tyvärr spännande underhållning för fåglar, som kan rota i soptunnan och göra så att skräpet sprids runt om kring soptunnan istället.

Intill våra badplatser finns det även offentliga toaletter, grillplatser, lekplatser och på vissa platser duschar. Du hittar alla våra kartor genom att klicka här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Karolina Jensen

Navigera vidare

Arkiv