Datum: | Nyheter: Uppleva & göra

Planerna på basketplan i Löddesnäsparken tar form

Två ungdomar sitter på en basketplan och den ena snurrar en basketboll på fingrarna.

I sommar kommer vi att påbörja anläggandet av en fullstor basketplan i Löddesnäsparken i Bjärred, bredvid befintlig tennisplan.

Anledningen till att det anläggs en basketplan är att det framkommit önskemål kring just detta. Vi har noterat ett stort intresse från kommunens ungdomar kring möjligheten att spela basket utomhus. Basketföreningen Lobas som är en av landets största basketföreningar har även uttryckt önskemål om detta.

Vi ser fram emot att kunna erbjuda en fullstor basketplan för såväl träning som spontanaktivitet för kommunens alla invånare, säger kultur- och fritidschef Michael Tsiparis.

Lomma kommun har en hög andel föreningsaktiva basketspelare och även en mycket framgångsrik förening. Satsningen tros kunna göra stor skillnad för alla kommuninvånare som brinner för basket. Planen får ett mjukt underlag väl anpassat för basket.

Satsningen sker till priset av att en av kommunens många tennisplaner tas bort. Den kvarvarande tennisbanan i Löddesnäsparken är iordningställd för säsongen.

Då kommunen har så pass många tennisplaner, men ingen basketplan, skapar satsningen i det stora hela mervärde för kommunens invånare, poängterar Michael Tsiparis.

Basketplanen är första steget i att förbättra Löddesnäsparken genom fler mötesplatser och erbjuda flera olika typer av aktiviteter. Det innebär också att föreningslivet blir synligare för allmänheten genom att Lobas kommer att nyttja den nya planen.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Michael Tsiparis

Navigera vidare

Arkiv