Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Omsorg & hjälp

Positiva reaktioner på kurs i yrkessvenska

En kvinna skär upp en bit grön princesstårta, med en leende man som väntar på sin tur i bakgrunden.

Kibrom Haile och Edmonda Reci firade avslutningen på utbildningen i yrkessvenska med en bit tårta.

I veckan var det avslutning på kursen ”Yrkessvenska för personal inom äldreomsorgen”. Detta är en satsning som ska skapa bättre kommunikation mellan våra medarbetare och brukarna inom vården.

Inom äldreomsorgen pågår ett intensivt förbättringsarbete. En del i detta är utbildningar i yrkessvenska som erbjuds medarbetare inom äldreomsorgen. Målet med utbildningen är att höja språkkunskaperna i tal och skrift. Deltagarna får bland annat lära sig mer om vanliga svenska ord och uttryck som används inom vård och dokumentation.

Syftet är att öka kvaliteten i äldreomsorgen, både gällande yrkesspråk, uttal, ordförråd och dokumentation. Två av deltagarna på utbildningen var Kibrom Haile, som jobbar inom hemtjänsten i Lomma, och Edmonda Reci som jobbar på Jonasgårdens särskilda boende i Bjärred.

Vi har lärt oss att förstå yrkessvenska mycket bättre. Vi har också fått lära oss mer om hur olika myndigheter fungerar och vilken roll som Lomma kommun har, säger Kibrom Haile.

Efter utbildningen gjordes en utvärdering. Bättre bemötande och mer kunskap om hur man skriver avvikelser och dokumenterar, var några av sakerna deltagarna berättade att de lärt sig.

Jag är jättenöjd och hade gärna lärt mig mer. Lärarna har varit mycket bra! Vi har bland annat pratat om vad som händer när en person går bort, säger Edmonda Reci.

Ambitionen är att en liknande kurs ska genomföras till hösten.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Ann-Louise Raquette Berlin

Navigera vidare

Arkiv