Datum: | Nyheter: Uppleva & göra, Bygga bo & miljö

Årets badvattenklassificeringar

Bad

Årets badvattenklassificeringar har inkommit. En klassificering är en historisk bedömning av ett EU-bad, grundad på samtliga provtagningar från badplatsen under de senaste fyra åren. Ett bad kan få klassificeringen utmärkt, bra, tillfredsställande eller dålig kvalitet.

I Lomma kommun har Långa Bryggan och Habo Ljungs camping fått klassificeringen utmärkt kvalitet, det vill säga den högst möjliga. Lomma Norra har fått klassificeringen tillfredsställande badvattenkvalitet och T-bryggan har fått klassificeringen dålig kvalitet. Det innebär att en del prover från åren 2019-2022 har innehållit höga halter bakterier vilket i en sammanlagd bedömning har gjort att baden i år fått sämre klassificeringar.

T-bryggans badvattenkvalitet

Att T-bryggan i år klassas som en badplats med dålig badvattenkvalitet innebär att vi måste avråda från bad under hela sommaren. Det råder dock inte badförbud. Bakteriehalten kan variera stort under sommaren och det finns risk att badvattnet kan innehålla förhöjda bakteriehalter.

Badvattenprover tas varannan vecka på alla våra badplatser, från 30 maj till 5 september. De senaste provresultaten hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad innebär dålig badvattenkvalitet?

På nedanstående länk finns mer information om vad som kontrolleras, vad klassificeringen innebär, vad man bör tänka på och vad som kan hända om man får i sig större mängder vatten.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Johan Persson

Navigera vidare

Arkiv