Datum: | Nyheter: Utbildning & barnomsorg, Övergripande

Bjärehovskolan är bäst i Norden!

Flaggstänger med de nordiska flaggorna

Under onsdagen den 1 juni tävlade klass 8C från Bjärehovskolan i matematiktävlingen Nordic Math Class Competition i Köpenhamn. Där klass 8C från Bjärehovskolan var en av de tävlande klasserna.

Onsdagen den 1 juni gick matematiktävlingen NMCC av stapeln i Köpenhamn. Tävlingen gick ut på att lösa olika matteproblem. Eleverna fick i tävlingen möta elever från de andra nordiska länderna, men det var Sverige och klass 8C på Bjärehovskolan tog hem vinsten med klar marginal. Stort grattis till vinsten!

Vinsten i årets tävling, förutom äran, var 17 000kr till klasskassan. Vad pengarna kommer användas till får framtiden utvisa.

Om Nordic Math Class Competition

Nordic Math Class Competition är en tävling i matematik som går ut på att lösa olika typer av matteproblem med inriktning på problemlösning. I tävlingen tävlar vinnarna från de nationella deltävlingarna i Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige. I Sverige heter den nationella tävlingen SigmaÅtta. Nordic Math Class Competition startade 2004 som ett samarbete mellan länderna.

Mer information om tävlingarna

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Thomas Kvist

Navigera vidare

Arkiv