Datum: | Nyheter: Omsorg & hjälp

Nya lokaler för daglig verksamhet invigda

Fem personer står bakom ett rött band som en av personerna klipper av med en sax.

Deltagarna Lisa Karlsson och Emil Olin är med och klipper bandet när daglig verksamhets lokaler invigs på Nybovägen i Lomma. På bilden syns även Martina Johansson, enhetschef, Marcus Malmunger, stödassistent och Emma Löfkvist, stödassistent.

Den 1 juni invigdes de nya lokalerna för daglig verksamhet på Nybovägen i Lomma. Nu finns det verksamhet för målgruppen både i Bjärred och Lomma.

Daglig verksamhet är till för personer som fått ett beslut kring detta enligt LSS. Verksamheten ska erbjuda deltagarna en möjlighet till sysselsättning. Tidigare fanns verksamheten på två ställen i Bjärred, nu blir det istället en verksamhet i Bjärred och en i Lomma.

Vi kan se flera positiva effekter av att äntligen ha en verksamhet i Lomma och en i Bjärred. Det ger deltagarna kortare resväg till sitt arbete, vilket kan innebära att istället för att använda sig av färdtjänst eller buss så får fler nu en möjlighet att gå eller cykla till arbetet. Vår förhoppning är också att vi ska kunna hitta ännu bättre vägar fram till sysselsättning som känns meningsfull för individen, utifrån våra deltagares förmågor och intressen, säger samordnande stödpedagog Christian Lundvall.

Lokalerna är i en villa på Nybovägen i Lomma. I ”Nybovillan” kommer daglig verksamhet bedrivas utifrån både aktiviteter som rör sig mot det som handlar om upplevelseinriktad verksamhet och aktiviteter som är arbetsplatsinriktad verksamhet.

Medvind

När det gäller arbetsspåret får servicegruppen Medvind en bra plats att utgå från i Nybovillan. Medvind utför enklare arbetsuppgifter åt våra verksamheter i kommunen och de har tidigare inte haft en regelbunden plats som de har kunnat utgå ifrån. Lokalen ger nu möjlighet till ett ordentligt lunchrum och bra plats att kunna ha planering.

Flytten ökar också möjligheterna för deltagare i daglig verksamhet att kunna delta i Medvind. Lisa Karlsson och Emil Olin är två av deltagarna som medverkade vid invigningen. De ser båda fram emot att få bekanta sig med de nya lokalerna.

Det betyder jättemycket. Jag tycker om att ha en bas där vi kan sitta och prata och planera dagen. Sedan kan vi också spela spel eller titta på film när vi inte har något att arbeta med, säger Lisa Karlsson.

I lokalerna finns även flera olika rum där deltagarna har möjlighet att dra sig undan och syssla med något på egen hand.

I Bjärred finns Ljungen daglig verksamhet på Bjärehovsområdet kvar, medan Hans Jonas daglig verksamhet upphör. Läs gärna mer om vad daglig verksamhet innebär på sidan Daglig verksamhet.

  • Ingen giltig användare vald.

Sidansvarig: Martina Johansson

Navigera vidare

Arkiv